"Tosca" lui Puccini, la Teatrul "Oleg Danovski"

230

Articole de la același autor

Teatrul de Operă și Balet "Oleg Danovski" invită constănțenii, sâmbătă, 27 ianuarie, începând cu ora 18.30, la o nouă întâlnire cu "Crăiasa zăpezii", de Jean Sibelius și Edvard Grieg, un spectacol ce va purta publicul în lumea de basm a lui Hans Christian Andersen.

Regia și coregrafia poartă amprenta renumitului Horațiu Cherecheș, iar scenografia îi aparține Nataliei Kornilova.

Soliștii care vor urca pe scenă sunt Irina Ganea Mihaiu, Adrian Mihaiu, Mayu Takahashi, Francesco de Benedictis, Amalia Mândruțiu, Ryan Brown, Mizuki Kubota, Daia Kashwaba, Nozomi Miura, Bogdan Bârsănescu.

Așa cum declara la premiera acestei piese, Horațiu Cherecheș, publicul, începând de la cel mai mic spectator până la cel mai în vârstă, va înțelege și va trăi întreaga poveste, ca și cum ar citi o carte.

Toate acestea urmează a se derula în mai puțin de două ore.

În acest spectacol, binecunoscutul balerin a ales singur muzica, a creat libretul și scenariul.

"Spre deosebire de teatru, la balet avem un scenariu pe muzică. Așa că a trebuit să tai muzică, să realizez colajul muzical potrivit fiecărui personaj. Totuși, am păstrat succesiunea poveștilor lui Andersen, ceea ce, până acum, nu a fost. Dar de așa manieră încât întreaga lume care îl va vedea să înțeleagă povestea de la început până la sfârșit", a precizat el.

Cel de-al doilea spectacol care va fi pus în scenă la TNBOD este "Tosca" de Giacomo Puccini, care va avea loc duminică, 28 ianuarie, de la aceeași oră.

Soliști sunt: Akiko Hayakawa, Răzvan Săraru, Ionuț Pascu, Constantin Acsinte, Laurențiu Severin, Doru Iftene, Adrian Pârlea, Mihaela Ionescu, iar dirijor va fi Koichi Inoue.

Acțiunea se desfășoară la Roma în 1800, pe data de 14 Iunie, ziua bătăliei de la Marengo. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 0.8101 secunde