"Toate pânzele sus!". Cercetașii "Dapyx", de la Medgidia, în vizită la studenții UMC

317

Articole de la același autor

Ce băiețel nu s-a visat vreodată cercetaș gata să-și demonstreze vitejia și curajul? La Medgidia, din luna mai a anului curent s-au pus bazele unui grup de cercetași. Până în luna octombrie, acesta a funcționat ca grup de inițiativă, însă, din data de 6 octombrie, a fost afiliat la Organizația Națională Cercetașii României, ca grup candidat.

Micuții, și fetițe și băieței, sunt însă foarte entuziaști, s-au organizat pe echipe, în funcție de vârstă, și acum deja participă la diferite activități. Centrul de Cercetași "Dapyx" Medgidia cuprinde acum, cinci grupe, reunind, în total 43 de membri, atât copii, când și adulți. Cei mai mici se cheamă "Lupișori" și nu au mai mult de opt, nouă ani, cei de peste 12 ani intră în grupa "Temerarilor", adolescenții sunt numiți "Exploratori", iar adulții sunt "Lideri" și "Voluntari".

Cu toții au acceptat, cu bucurie și entuziasm, invitația de a participa la o serie de activități marinărești care s-au desfășurat, la Baza Nautică a Universității Maritime Constanța, sub atenta îndrumare a lectorilor Alexandru Micu și Mircea Zus. Lor li s-au alăturat și peste 20 de voluntari din cadrul Ligii Studenților UMC, îndrumați de Elena Ionașcu. Grupul format din 20 de cercetași aspiranți ("Lupișori" și "Temerari"), însoțiți de șapte lideri adulți au ajuns la baza nautică UMC Constanța, înarmați cu multă energie și voie bună. Activitatea a debutat prin prezentarea bazei nautice, unde participanții au avut bucuria să observe diferite tipuri de ambarcațiuni și proiecte inedite realizate de studenți. După care, împărțiți în trei grupe, alăturii de liderii lor și vecheați de studenții UMC, cercetașii aspiranți au pornit într-o aventură unică și de neuitat pentru ei. Atelierul de noduri marinărești le-a oferit cercetașilor aspiranți posibilitatea să învețe diferite tipuri de noduri, pornind de la cele mai simple, până la cele mai complexe. După echiparea corespunzătoare, cu veste de salvare și instructajul făcut de către studenți, participanții au fost introduși în minunata lume a sporturilor nautice.

Cercetașii aspiranți "Dapyx" au vâslit, cu entuziasm, în plimbările cu canoea, și s-au bucurat de ziua însorită atunci când au urcat în veliere. "Nicio întrebare nu a rămas fără răspuns, fiecare ambarcațiune le-a fost descrisă, iar feed-back-ul primit de la ei a fost unul nemaipomenit. Momentul despărțirii a fost unul emoționant, cercetașii de la Medgidia promițând o reîntoarcere în minunata locație și pentru alte noi provocări", a povestit coordonatorul grupului, Georgiana Vrînceanu.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.2621 secunde