Toamnă culturală, la malul mării. Spectacole şi proiecţii cinematografice, la Constanța

267

Articole de la același autor

Cum avem parte de o toamnă blândă, constănţenii se pot bucura, weekendul acesta atât de o plimbare în aer liber, cât şi de un spectacol excepţional de operă sau un film bun, la cinema. Reprezentanţiile se desfăşoară în interior, cu respectarea tuturor condiţiilor şi regulilor impuse de actuala situaţie sanitară.

În stagiunea 2020 - 2021, Teatrul Național de Operă și Balet „Oleg Danovski” ne invită să ne delectăm cu muzică de calitate. Sâmbătă, de la ora 19.00, este prezentat spectacolul „Voievodul Țiganilor”. Opereta în trei acte de Johann Strauss-fiul, după un libret de Ignatz Schnitzer aduce pe scena TNOB soliștii Doru Iftene, Laura Eftimie, Lucia Mihalache, Silvia Simionescu, Daiana Gavrilescu, Mihnea Lamatic, Mădălin Băldău, Marius Eftimie, Bogdan Ocheșel, Octavian Minea, Cristian Parmac, Ștefan Acsinte, Marian Irimia, Iulian Bratu, Matias Eftimie și David Popescu. Regia artistică, scenografia şi textul sunt semnate de Lucia Cicoară Drăgan, iar conducerea muzicală este asigurată de Gheorghe Stanciu.

„Elixirul dragostei”, operă a cărei muzică a fost compusă de Gaetano Donizetti, pe un libret de Felice Romani va fi prezentată publicului, duminică, tot de la ora 19.00. Regia artistică poartă semnătura lui Ognian Draganov. Scenografia este concepută de Cătălin Arbore. Conducerea muzicală este asigurată de Sebastian Pascale. Corpul de soliști este format din: Laura Eftimie, Mădălin Băldău, Marius Eftimie, Bogdan Ocheșel și Mihaela Ionescu.

Accesul publicului va fi permis numai în condiţiile purtării de mască, pe toată durata spectacolului. Spectatorii sunt invitaţi să intre în sală cu 30 de minute înainte de începerea reprezentaţiei. Spectacolele se desfăşoară fără pauză și durează de la 1 oră și 30 minute până la maximum două ore. Așezarea publicului în sală se va face conform regulilor de distanțare așa încât capacitatea sălii nu va fi mai mare de 150 de locuri.

Iar, dacă aveţi poftă şi de un film, Centrul Multifuncțional Educativ pentru Tineret „Jean Constantin” are pregătite mai multe proiecţii, în acest weekend. Sala de cinema va găzdui sâmbătă, de la ora 12.00, filmul „Mulan”. În regia lui Niki Caro, filmul prezintă călătoria epică a lui Hua Mulan, fiica unui bătrân luptător, care se deghizează în bărbat și ia locul tatălui său în armată. Procesul inițiatic o va transforma într-un războinic venerat, îi va aduce respectul întregii națiuni și îl va face mândru pe tatăl ei. Pelicula va fi programată și sâmbătă, de la ora 18.00, iar duminică, de la orele 12.00 și 18.00. Prețul unui bilet, la proiecţiile 3D, este 18 lei pentru adulţi, 4,5 lei pentru copii, elevi sau studenţi, şi 9 lei pentru pensionari.



„Arca lui Noe” – concurs pentru copii


Tot în acest weekend se va desfășura concursul național „Arca lui Noe”. Evenimentul va avea loc sâmbătă, începând cu ora 9.00, pe scena în aer liber, amplasată în Piațeta Cazino din stațiunea Mamaia. Competiţia cuprinde 36 de secțiuni: teatru, creație literară, dans, multi-talent, trofeul trofeelor, generația de aur, remember, cel mai iubit artist, ultra fresh, scaune întoarse, duete, show, eurovision, muzică instrumentală, creație muzicală, muzică vocală clasică, miss „Arca lui Noe”, mister „Arca lui Noe”, cea mai bună voce de studio, duelul mini-vedetelor.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5656 secunde