Tineri, frumoși și cu arma în mână! Copiii români, tot mai tentați de o carieră militară

3683
Tineri, frumoși și cu arma în mână! Copiii români, tot mai tentați de o carieră militară - fotofondcarieramilitara1-1572555799.jpg

Articole de la același autor

O viață plină de reguli, dar cu un loc de muncă sigur și un venit stabil, care a crescut semnificativ în ultimii ani, este ceea ce aleg din ce în ce mai mulți tineri din țara noastră. O carieră militară le surâde multora, chiar dacă, prin legământul sacru, asta înseamnă să fii oricând pregătit să îți aperi țara cu prețul vieții. 


Deseori debusolați de nesiguranța de pe piața muncii, hotărâți să nu ajungă șomeri cu diplomă de licență sau din pură convingere că pot face mai multe patria lor, mii de tineri se "înrolează" anual pentru a-și servi țara, în licee, școli și academii militare. 


La Constanța, în ultimii ani, este din ce în ce mai mare concurența la Colegiul Național Militar "Alexandru Ioan Cuza", la Școala Militară de Maiștri Militari "Amiral Ion Murgescu" și la Academia Navală "Mircea cel Bătrân". Mulți dintre cei care studiază aici vor asigura cadrele Forțelor Navale Române, în următorii ani. 


"Numărul de studenți crește constant în Academia Navală, având în vedere perspectivele de dezvoltare ale Forțelor Navale. Este efectul creșterii importanței securității la Marea Neagră. Suntem poarta orientală a Alianței NATO, din care facem parte. În acest an, de mult timp nu s-a mai întâmplat așa, am avut 250 de dosare pentru cele 118 locuri, deci mai mult de doi candidați pe un loc. Acest lucru denotă interesul tinerilor pentru cariera militară, interes pe care noi, școlile militare, îl întărim prin vizitele, prin campaniile noastre de promovare în regiunea Dobrogei și chiar mai departe, în toate școlile și liceele militare. Aceștia sunt încurajați și de faptul că s-au îmbunătățit foarte mult condițiile de instrucție și de educație din școlile militare. Și nu mai puțin adevărat, și condițiile sociale", explică rectorul Academiei Navale "Mircea cel Bătrân", comandor dr. Octavian Tărăbuță. 


Condiții bune de educație, instrucție și trai la cazarmă 
Potrivit acestuia, instituția constănțeană de învățământ superior are întreaga capacitate de a educa și instrui ofițerii de marină militară la cele mai înalte standarde, pe deplin compatibile cu competențele oricărui ofițer european de marină sau al NATO. 
"Noi cerem calitate și oferim condiții: laboratoare ultramoderne, aflate la cel mai înalt nivel tehnic, simulatoare, programele de studii care sunt acreditate de către Agenția Română de Asigurare a Calității din Învățământul Superior, cadre didactice de calitate, condițiile bune de cazare și de hrană, uniforme. Toate aceste condiții îi determină pe studenții noștri să se motiveze și mai mult și să suporte totuși niște rigori suplimentare ale vieții de student militar", mai spune comandantul ANMB. 
Aproape 20 la sută din elevii și studenții școlilor și academiilor militare sunt femei. 


"În general, la noi vin tineri din zona Dobrogei și din județele adiacente, precum Ialomița, Călărași, dar avem și oameni foarte dedicați și foarte devotați marinei care vin de la Satu Mare, de la Alba Iulia. Nu există o zonă foarte specifică. Cei mai mulți sunt din mediul urban", subliniază comandor dr. Octavian Tărăbuță. 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.3466 secunde