X
X
Mai multe ştiri online:

Tensiuni la ședința de repartizare pe posturile pentru titulari. "Nu plecăm de aici până nu ne primim postul cuvenit!"

Ştire online publicată Joi, 13 August 2020. Autor: Andreea PERHAIȚĂ
Mai mulți candidați pentru posturile vacante în unitățile de învățământ preuniversitar din județul Constanța protestează, în aceste momente, în fața Palatului Copiilor, acolo unde se desfășoară ședința de repartizare pentru titulari.


Oamenii acuză Inspectoratul Școlar Județean Constanța că ține blocate câteva zeci de posturi care, deși au o valabilitate de patru ani, însemnând că sunt pentru titularizare, apar ca fiind pe perioadă determinată.


"Suntem candidați care au obținut note peste 9 la concursul de titularizare și care nu se pot titulariza din cauză că aceste posturi sunt, în opinia comisiei de repartizare, pe perioadă determinată. Iar această greșeală au observat-o abia în momentul în care au vrut să introducă un sistem un candidat care deja își alesese postul. Noi avem punctaj pentru titularizare, acele posturi sunt disponibile, vrem să avem acces la ele!", ne-a declarat una dintre candidate.


Profesorii susțin că solicitat comisiei repararea erorii și posibilitatea de a opta pentru posturile respective și că au fost evacuați din sala de ședințe după ce au fost chemați jandarmii.


Inspectorul școlar general, prof. Sorin Mihai, prezent la fața locului, a declarat, pentru "Cuget Liber", că se fac demersuri pentru rezolvarea situației. "Noi avem o discuție cu Ministerul Educației, să vedem cum putem să-i ajutăm pe acești candidați. Trebuie să identificăm dacă într-adevăr este o eroare umană și ce anume s-a întâmplat acolo. Este în interesul sistemului de învățământ să păstrăm candidați care au obținut note mari la titularizare!", a explicat șeful ISJ Constanța.


Distribuie :

Articole de la acelaşi autor

Top ştiri din ultimele 7 zile

Politică-Administrație
Vineri, 18 septembrie Foto : Marian Vasiliev: "Vă place cum arată acum Parcul Tăbăcăriei? Va fi cel mai frumos parc al României!" 16556 vizite, 0 comentarii Marian Vasiliev: "Vă place cum arată acum Parcul Tăbăcăriei? Va fi cel mai frumos parc al României!"
Economie
Sambata, 19 septembrie Foto : Domnule Gheorghe Bosînceanu, nu credeam că vei reuși! 2527 vizite, 0 comentarii Domnule Gheorghe Bosînceanu, nu credeam că vei reuși!
Social
Marti, 15 septembrie Foto : Fostul primar Marian Iordache a trecut în eternitate! Cum putea fi salvat 1522 vizite, 0 comentarii Fostul primar Marian Iordache a trecut în eternitate! Cum putea fi salvat
Cultură-Educație
Miercuri, 16 septembrie Foto : Doliu la Teatrul de Stat! A încetat din viaţă actorul Alexandru Mereuţă 1488 vizite, 0 comentarii Doliu la Teatrul de Stat! A încetat din viaţă actorul Alexandru Mereuţă
Eveniment
Marti, 15 septembrie Foto : GALERIE FOTO / Liberalul Marian Iordache, condus pe ultimul drum de medgidieni 1270 vizite, 0 comentarii GALERIE FOTO / Liberalul Marian Iordache, condus pe ultimul drum de medgidieni
ziare & stiri Revista presei
Pagina a fost generata in 0.4725 secunde