Tensiuni la Școala nr. 28. Inspectorul general Gabriela Bucovală monitorizează situația

14479
198
Tensiuni la Școala nr. 28. Inspectorul general Gabriela Bucovală monitorizează situația - zoia-1445968046.jpg

Articole de la același autor

La începutul acestei săptămâni, la Școala Gimnazială nr. 28 "Dan Barbilian" din Constanța, a avut loc un consiliu profesoral la care am intenționat să participăm, mai ales ca urmare a numeroaselor comentarii ce însoțesc articolele din pagina Educație a site-ului "Cuget Liber". 


Întrucât prof. Mihaela Stan, directorul școlii, nu a răspuns luni, 26 octombrie, nici la telefon și nici la sms-ul prin care îi solicitam acordul de a participa, spre o corectă informare a cititorilor, am luat legătura cu inspectorul general, prof. Gabriela Zoia Bucovală. Aceasta ne-a răspuns că, așa după cum prevede regulamentul, presa nu are acces la consiliile profesorale. 


Întrebată dacă este în temă cu conflictul care mocnește la această unitate de învățământ constănțeană încă dinainte de a fi numită în fruntea Inspectoratului Școlar Județean Constanța, prof. Bucovală a răspuns: "În acest moment, nu cunosc care mai este situația la Școala nr. 28, dar pot să vă spun că se află sub monitorizarea inspectorilor școlari". 


Și într-adevăr, luni seară, la consiliul profesoral au participat și doi inspectori, ceea ce pentru corpul profesoral de la "Dan Barbilian" a însemnat foarte mult. Chiar le-a oferit speranța că există șanse de a îndrepta situația tensionată și de a fi diminuate conflictele apărute pe fondul numeroaselor reclamații depuse nu numai la ISJ Constanța, dar și la Ministerul Educației de cadrele didactice care se consideră lezate de atitudinea directoarei Mihaela Stan și de numeroasele sancțiuni primite.


Reamintim că, în urma vizitei corpului de control al Ministerului Educației, s-a primit un răspuns care a lăsat loc anumitor interpretări, motiv pentru care, la vremea aceea, prof. Mihaela Stan promisese că va organiza o conferință de presă și va aduce lămuririle cuvenite, nu atât presei constănțene, cât colegilor săi. 


Dar, dacă situația este sub monitorizarea ISJ Constanța, poate nu va mai fi nevoie de nicio… lămurire, iar lucrurile vor intra pe făgașul dorit de toată lumea. 


Comentează știrea

198 comentarii. Pagina 1 din 20. Click pe pagina dorită : 1 2 ...20 
Monitorizarea
27 octombrie 2015
Nu este pentru directiune...

Praf in ochi, ca tot ce s-a intamplat si pana acum. ISJ se joaca de-a monitorizarea, dar se incearca, de fapt, coafarea in termeni cat mai legali, a sirului interminabil de abuzuri al directorului unitatii, Stan Mihaela, sustinuta de dir adj Popa Alina si de Cojocaru Cezar. Consiliul de ieri reprezinta un nou capitol in planul de razbunare al lui Stan: ne asteptam, dragi colegi, la noi presiuni, sanctiuni, amenintari voalate sau directe, si de ce nu, noi suspendari de contracte de munca! Aveti putina rabdare si va veti convingem ca tot ce spunem aici va deveni realitate! Si asta cat mai curand!

Stim, stim...
27 octombrie 2015
La 28, cadrele didactice sunt vinovate!

Am participat aseara la consiliu. Acelasi joc pe roluri, doar putin mai aranjat, ca sa dea bine in fata musafirilor de la ISJ. Oricum, marea nemultumire a celor doua inspectoare a fost durata acestuia. Pai, nu a durat mult: a inceput la 18.00 si s-a terminat putin inainte de 21.00. si nu prea s-au agatat de noi, pentru o buna imagine....inca!

prof. sc 28
27 octombrie 2015
uimire

Nu stiam ca a monitoriza o scoala inseamna sa stai la usa si sa nu lasi profesorii sa iasa din sala la sfarsitul consiliului profesoral! Sa le spui :Stop, nu pleaca nimeni pana nu se mai scrie nu stiu ce ... in procesul verbal! Doamne fereste, chiar ca asa ceva n-am mai auzit! Cata disperare sa aiba niste inspectori sa tina un director in functie?? Pana unde se poate ajunge cu nesimtirea? Penibil si absurd!

parinti sc 28
27 octombrie 2015
Profesorul de sport Cojocaru sa-si faca orele!

Cum e posibil sa nu-ti faci orele de sport, sa stai prin cabinetul directoarei, dar sa ai pretentia sa nu chiuleasca elevii? Ii lasi de izbeliste, dar ai pretentii? Si sa mai faci si presiuni asupra lor? Este inacceptabil! Inspectoratul stie situatia?

colega
27 octombrie 2015
hmmm

întrebați-o si pe Svinarciuc, sa vedem cu ce minciuni vine. chiar sunt curioasa ce ar mai putea inventa, baga la înaintare asociația de părinți sau pe fosta directoare? s-a invatat sa dea vina pe altii in loc sa se uite in propria-i ograda.

cadru didactic
27 octombrie 2015
Cum se face un proces verbal la Consiliu

Stiati ca pe langa procesele verbale de la consiliile profesorale de tip vechi exista si unele de tip nou? Nuu? Sa va aratam noi unul! Doamna director da citire planului managerial. Cealalta doamna director da si ea citire unui alt document. Amandoua arata preocupate ...de ceea ce se va intampla. Apoi, domnul prof. X o propune pe doamna prof Y ca sefa de comisie bla bla bla, deoarece vechea sefa si-a dat demisia. Doamna propusa refuza, dar d-nul X insista. Unii profesori casca, altii corecteaza lucrari. Am ajuns la punctul 10 de pe ordinea de zi........ Doamna director intreaba daca mai e ceva de discutat. Mai e....mult, mult! Iar secretarul CP consemneaza cuvant cu cuvant discutiile! Precum o masina de scris care a luat-o razna. Interesant, nu? Dar asta nu e tot. Acum, sa citim toate cele 20 de pagini ale procesului verbal. Nu pleaca nimeni!!!! Acesta a fost procesul verbal de la o scoala . De unde? Din zona centrala a orasului! Este chiar sc. 28.

A conduce o scoala
27 octombrie 2015
inseamna a da sanctiuni?

Unde oare a invatat doamna director Stan ca asa se conduce o scoala? Prin teroare! La ce cursuri de management i s-a predat acest lucru? De ce continua sa faca ceea ce i s-a spus, sau poate nu i s-a spus ca nu trebuie sa faca? Adica sa terorizeze personalul didactic, didactic auxiliar si nedidactic? Monitorizati degeaba! Dati-o jos, nu va mai pierdeti timpul!

NU SE REZOLVA
27 octombrie 2015
NIMIC ASA!!!

STIMATI INSPECTORI, SITUATIA DE LA SCOALA 28 ESTE ATAT DE GRAVA, CHIAR DACA CINEVA INCEARCA SA VA MINTA CHIAR SI PE DUMNEAVOASTRA, INCAT MONITORIZAREA NU REZOLVA NIMIC! SINGURA SOLUTIE ESTE DEMITEREA DIRECTORULUI! DE ALTFEL, IN CONSILIUL DE IERI I S-A CERUT DEMISIA. SI EI, SI DIRECTORULUI ADJUNCT! DOAR ASA SE VA RESTABILI CALMUL SI ECHILIBRUL IN ACEASTA SCOALA! DOAR ASA SE VA PUTEA REVENI LA NORMALITATE!

Sub pretextul ca respecta legea
27 octombrie 2015
directoarea sc 28 comite abuz dupa abuz1

Cum a ajuns scoala 28 o scoala cu profesori 'sanctionabili' la orice pas? Chiar atat de 'obraznici si de nedisciplinati" sunt profesorii in aceasta scoala, incat merita sa fie urechiati de directiune, si pusi la colt? Pe cand vor fi pusi la colt pe coji de nuca? Dupa ce li se opresc banii din salariu, sau inainte? Sa nu uite cei care decid sanctiunile, ca mai exista si un COD AL MUNCII, si o instanta! Nu va faceti de cap intr-o institutie de invatamant, nu puteti dispune de viata si munca unor oameni, doar ptr ca sunteti numiti politic, sau ptr. ca sunteti 'sotia cuiva' inca important la nivel local! Oamenii astia pe care ii tot sanctionati, cu zambetul pe buze, muncesc cu devotament, nu trag chiulul ! Fac si proiecte, si parteneriate, ca dvs sa va intre niste bani in buzunar, dar dvs ce faceti? Le scoateti si banii din buzunar, si peri albi! Va folositi de ei si apoi ii sanctionati? Sa va fie rusine!!!!

Dati-o afara,
27 octombrie 2015
nu o mai monitorizati atat!

Se asteapta ca Stan Mihaela sa mai comita si alte atrocitati, sa mai franga si alte destine? Are imensa nerusinare sa sune pe la directorii altor scoli sa-si barfeasaca subordonatii care solicita "azil" la alta scoala! Si nu numai atat: le cere sa nu-i primeasca. Isi permite sa-i faca pe toti prosti sau tampiti! Ce fel de cadru didactic sau director este ea? In curand va ramane aceasta scoala nu doar fara elevi, ci si fara cadre didactice! Jos directoarea Sc. Dan Barbilian!

198 comentarii. Pagina 1 din 20. Click pe pagina dorită : 1 2 ...20 

Articole pe aceeași temă

Miercuri, 21 Octombrie 2015
Stire din Cultură-Educație : Începe sezonul concursurilor pentru elevi
Pagina a fost generata in 0.5702 secunde