Proiect Statutul elevului:

Telefoanele mobile, interzise la ore. SCHIMBĂRI DRASTICE

1400
3
Telefoanele mobile, interzise la ore. SCHIMBĂRI DRASTICE - eleviclasa1lq586497kg-1466262642.jpg

Articole recomandate

Telefoanele mobile sunt interzise în timpul cursurilor, cu excepția cazurilor în care sunt folosite în procesul educativ sau în situații de urgență. Elevii care au comportamente jignitoare, de intiminare și discriminare și se manifestă violent în limbaj și comportament față de colegi și profesori sau incită la acte de violență în școală sau în afara ei vor fi sanționați. Fiecare elev răspunde doar pentru propriile fapte, sancțiunile nu pot fi colective, iar mustrarea în fața colectivului sau a școlii este interzisă, potrivit proiectului Statutului elevului, scrie romaniatv.net


Ministerul Educației Naționale și Cercetării Științifice a lansat în dezbatere publică proiectul Statutului elevului, care reglementează drepturile și obligațiile elevilor înmatriculați în instituțiile de învățământ de stat, particular sau confesional.

Potrivit documentului, elevii au obligația să frecventeze toate orele de curs și să se pregătească la fiecare disciplină de studiu, să respecte regulamentele și deciziile unității de învățământ, să respecte curățenia, liniștea și ordinea în spațiul școlar, să folosească manualele școlare primite gratuit și să le restituie în stare bună, la sfârșitul anului școlar, să păstreze integritatea și buna funcționare a bazei material. În cazul în care un elev produce prejudicii bazei material, acesta va suporta contravaloarea, în urma constatării culpei individuale, și nu colective.

Prin noul Statut, le este interzis elevilor să folosească telefoanele mobile în timpul orelor de curs, al examenelor și al concursurilor. Excepție fac doar situațiile în care, cu acordul cadrului didactic, telefoanele mobile sunt folosite în procesul educativ sau în situații de urgență.

Elevilor le este interzis să lanseze anunțuri false către serviciile de urgență, să aibă comportamente jignitoare, de intimidare și de discriminare, să manifeste violență în limbaj și în comportament față de colegi și față de personalul unității de învățământ, să folosească limbaj trivial sau invective în perimetrul școlar.

În timpul programului școlar, elevii nu pot părăsi perimetrul școlii și le este interzis să provoace, să instige și să participe la acte de violență în unitatea de învățământ și în afara ei.

De asemenea, elevilor le este interzis să distrugă documentele școlare, precum cataloage, foi matricole și orice alte documente din această categorie sau să deterioreze bunurile din patrimoniul unității de învățământ, să introducă și să difuzeze în școală materiale care, prin conținutul lor, atentează la independența, suveranitatea, unitatea și integritatea națională, care cultivă violența, intoleranța sau care lezează imaginea publică.



Comentează știrea

costica
19 iunie 2016
opinie

Oferim contract de comision si scrisoare de recomandare. Important! Lăsați mesaj cu textul " INFO" doar pe e-mail! Acest proiect vizează piața americană a cărților electronice și se poate lucra de oriunde din țară sau din străinătate. PROIECTUL ESTE DEJA IN PLINA DESFASURARE ! Când doriți mai multe informații, contactați –ma la adresa de e-mail: pacurarucostica1963@gmail com Intr-o zi riscand, poti sa ramai fericit pentru toata viata!

Profesor
19 iunie 2016
Halal indatoriri

Uitati-va la drepturile elevilor! Unele de-a dreptul halucinante.

NAZI
20 iunie 2016
OPINIE

CE PARLAMENTARII NU AU INDATORIRI, VREM CA COPII SA RESPECTE , SA SE PREGATESCA, SA RESPECTE S.A.M.D. . NE INTOARCEM LA COMUNISM SAU CHIAR MAI RAU. CINE VREA SA INVETE ARE GRIJA SA FACA TOT CE SCRIE MAI SUS. NU AM VAZUT PROFESORII SA IASA IN STRADA SA SPUNA CA PROGRAMA SCOLARA E PROASTA CA NU STIU SA ATRAGA COPII SA INVETE DOAR IES IN STRADA PENTRU BANI.

Articole din aceeași secțiune

Sâmbătă, 18 Iunie 2016
Stire din Cultură-Educație : Recitaluri de pian,  la Medgidia
Pagina a fost generata in 1.1359 secunde