Teatrul românesc suferă încă o pierdere dureroasă!

902
Teatrul românesc suferă încă o pierdere dureroasă! - doliu1450540955-1562832820.jpg

Articole recomandate

Teatrul românesc suferă încă o pierdere dureroasă: marele actor Damian Crâșmaru a încetat din viață la vârsta de 88 de ani, la un an și trei luni după moartea soției sale, actrița Carmen Stănescu.

Actorul Damian Crâșmaru s-a născut pe 2 iunie 1931, la Ploiești. A absolvit ca șef de promoție Institutul de Teatru din București, în 1953, la clasa profesorilor George Timică și Ion Finteșteanu. 


A debutat cu rolul principal din spectacolul ,,Tartuffe de Moliere, în regia profesorului său, Ion Finteșteanu, în 1952. A jucat pe scena Teatrului Național din București. 


A interpretat roluri ca Othello – "Othello" de William Shakespeare, Leandre – "Doctor fără voie" de J.B.P. Moliere, Sebastian – "Furtuna" de William Shakespeare, Alexandr – "Cei din urmă" de Maxim Gorki, Mortimer – "Maria Stuart" de Friedrich Schiller, Don Felix – "Castiliana" de Lope de Vega, Cyrano – "Cyrano de Bergerac" de Edmond Rostand, Tiresias – "Infernalul mecanism" de Jean Cocteau, Ulise – "Ifigenia" de Mircea Eliade, Boss Finley – "Dulcea pasăre a tinereții" de Tennessee Williams, și multe altele.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3658 secunde