Teatrul "Oleg Danovski" joacă în deplasare

254
Teatrul

Articole de la același autor

Teatrul Național de Operă și Balet "Oleg Danovski" (TNBOD) din Constanța revine în forță, cu o nouă stagiune, plină de spectacole interesante, atrăgătoare și incitante. Săptămâna aceasta, însă, actorii TNBOD vor juca în deplasare la Târgu Mureș, "My Fair Lady", de Frederick Loewe.

Tot la Târgu Mureș, teatrul constănțean va prezenta, pe 16 septembrie, de la ora 20.00, faimoasa operă verdiană "Traviata", sub conducerea muzicală a dirijorului Gheorghe Stanciu. Distribuția este formată din Diana Țugui din Cluj, Alin Stoica, Ionuț Pascu, Asineta Răducan din Brașov, Ionela Duma, Mădălin Băldău, Bogdan Ocheșel, Adrian Pârlea, Constantin Acsinte și Adrian Bădilă.

Regia artistică a spectacolului este semnată de Anghel I. Arbore, iar scenografia este creația lui Cătălin I. Arbore.

"Traviata" este o operă în trei acte compusă de Giuseppe Verdi pe libretul în limba italiană al lui Francesco Maria Piave. La baza operei stă romanul lui Alexandre Dumas fiul, Dama cu camelii.

Premiera operei a avut loc la Teatro La Fenice din Veneția, în data de 6 martie 1853. Prima reprezentație a fost un eșec, datorat în primul rând mediocrității interpretării. Abia la reprezentația din 6 mai 1854 pe mica scenă a teatrului San Benedetto, tot de la Veneția, opera a avut un real succes. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Sâmbătă, 15 Septembrie 2018
Stire din Cultură-Educație : "Rățușca cea urâtă" se întoarce la teatru
Pagina a fost generata in 2.4118 secunde