Teatrul de Stat deschide stagiunea cu "Gin Rummy"

205
Teatrul de Stat deschide stagiunea cu

Articole de la același autor

Gata! Teatrul de Stat Constanța (TSC) dă startul stagiunii 2018 - 2019.

Primul spectacol din acest sezon va avea loc vineri, 12 octombrie, de la ora 19.00, când publicul se va putea întâlni cu doi dintre cei mai buni și mai iubiți actori, Nina Udrescu și Liviu Manolache. Aceștia vor urca pe scenă într-o comedie cu accente tragice, intitulată "Gin Rummy", de dramaturgul american contemporan David Coburn, care, în anul 1978, a câștigat Premiul Pulitzer pentru dramaturgie.

Regia spectacolului este realizată de Liviu Manolache, la fel și ilustrația muzicală, iar scenografia poartă semnătura Eugeniei Tărășescu Jianu.

"Textul dramaturgului american este paradoxal prin comicul pe care îl extrage dintr-o situație realmente dramatică. Doi pensionari internați într-un sanatoriu se angajează într-un pasionant joc de cărți, situație care generează, pe de o parte, umorul, dar scoate la iveală și dramele celor doi oameni singuri. Jocul de cărți este mijlocul prin care ei se cunosc și formează un fel de cuplu, este legătura ce se construiește între ei, este combustibilul care îi face să meargă mai departe, extrăgându-și din viață ultimele satisfacții, dăruindu-și unul altuia rațiunea de a exista. Fiecare dintre ei este un izvor de energie pentru celălalt, așa cum se înțelege și din sugestia pe care o constituie numele celor doi: Fonsia vine de la fântână, din latină, iar rădăcina numelui Weller este fântână în limba engleză", au precizat reprezentanții TSC. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Sâmbătă, 06 Octombrie 2018
Stire din Cultură-Educație : "Scufița Roșie",  sâmbătă, la "Harlequin"
Pagina a fost generata in 1.2426 secunde