Teatrul de Stat Constanţa pregăteşte o coproducție internațională de mare succes

452
Teatrul de Stat Constanţa pregăteşte o coproducție internațională de mare succes - tsc-1624886144.jpg

Articole de la același autor

În cursul zilei de astăzi, 28 iunie, Teatrul de Stat Constanța (TSC) a organizat o conferință de presă a regizorului Gábor Tompa, președinte al Uniunii Teatrelor din Europa (UTE), profesor la Departamentul de Teatru al Universității din California, San Diego și director general al Teatrului Maghiar de Stat din Cluj Napoca. La conferinţa de presă au participat preşedintele Consiliului Judeţean Constanţa, Mihai Lupu şi directorul TSC, Erwin Şimşensohn.

Regizorul a fost prezent în acest weekend la Teatrul de Stat Constanța pentru a cunoaște trupa TSC și a realiza casting-ul pentru spectacolul „Prometeu înlănţuit”, după tragedia cu același titlu de Eschil și „Catastrofă”.

Spectacolul va avea premiera la Constanţa, în vara anului următor şi va fi o coproducție internațională Teatrul Maghiar de Stat din Cluj Napoca, Teatrul de Stat Constanța - Teatrul Național din Ljubljana, realizată în cadrul proiectului „Catastrophe”/ „Catastrofă”, al Uniunii Teatrelor din Europa. Este vorba despre un proiect vast în care sunt implicate 18 teatre din Europa - membre şi nemembre UTE, dintre care, în afară de cele deja menționate, se află Teatrul Național São João din Porto, Teatrul Național din Luxemburg, Piccolo Teatro din Milano, Teatrul Național al Greciei de Nord din Salonic, Teatrul de Dramă Iugoslav din Belgrad, Teatrul Vechi din Cracovia, Teatrul Național din Strasbourg etc.

Cu un buget total estimat de patru milioane de euro, proiectul se va desfășura pe o durată de doi ani și va solicita o cofinanțare a Uniunii Europene, prin programul Europa Creativă.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3635 secunde