Teatrul de Stat Constanţa joacă în deplasare

235
Teatrul de Stat Constanţa joacă în deplasare - 24451311931583879910497168219816-1633605965.jpg

Articole de la același autor

La sfârşitul lunii trecute, Teatrul de Stat Constanţa (TSC) a participat la Reuniunea Teatrelor Naţionale Româneşti, de la Chişinău, organizată de Teatrul Naţional „Mihai Eminescu”. Aici, actorii de la malul mării au susţinut două spectacole, „Jocuri în curtea din spate” de Edna Mazya, regia Diana Mititelu şi „Maria Tănase. O poveste”, de Carmen Lidia Vidu. Din păcate, au precizat reprezentanţii instituţiei de cultură, din cauza îmbolnăvirii unui actor, din turneul de la Chişinău a lipsit spectacolul „Doi tineri din Verona” de William Shakespeare, regia Alexandru Mâzgăreanu.

De la Chişinău, echipa constănţeană s-a oprit la Brăila, la Teatrul „Maria Filotti”, unde, a susţinut, în data de 1 octombrie, o reprezentaţie în cadrul Festivalului Internaţional de Arte Performative - DIALOG. După numai câteva zile, Teatrul de Stat Constanţa se pregăteşte, din nou, de drum, spectacolul „Jocuri în curtea din spate” fiind invitat la Festivalul Internaţional de Teatru pentru Publicul Tânăr de la Iaşi (FITPT), ediţia a XIV-a, unde va avea două reprezentaţii, în data de 9 septembrie.

Următoarea destinaţie este Sfântu Gheorghe, unde, în data de 11 octombrie, spectacolul „8 Taţi” este programat la Teatrul „Andrei Mureşanu”, în cadrul Festivalului-concurs „DbutanT”.

Piesa, regizată de Irisz Kovacs face parte din programul repertorial „Debut la TSC” şi este, de fapt, o coproducţie cu Universitatea „Babeş Bolyai” din Cluj Napoca, reprezentând examenul de licenţă al regizoarei Irisz Kovacs. În distribuţie: Ecaterina Lupu, Cristiana Luca, Florin Aioane, Andrei Bibire, Theodor Şoptelea. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.7135 secunde