Teatrul de Stat Constanța joacă "Dionysos" în Festivalul Internațional de Teatru Atelier, de la Baia Mare

356
Teatrul de Stat Constanța joacă

Articole de la același autor

Trupa Teatrului de Stat Constanța a fost invitată să participe la Festivalul Internațional de Teatru Atelier din Baia Mare, cu spectacolul "Dionysos", piesa montată la Constanța de regizorul italian Daniele Salvo, după tragedia lui Euripide, "Bacantele", în coproducție cu Teatrul Vascello din Roma. 


Constănțenii vor evolua pe scena din Baia Mare în data de 8 iunie, de la ora 20.00, și speră să se întoarcă acasă cu premii.


În rolul principal joacă Marius Bodochi, iar Bacantele care îl adoră, întruchipând un personaj colectiv seducător, sunt Georgiana Mazilescu, Maria Lupu, Laura Iordan Adrian, Lana Moscaliuc, Mirela Pană, Cristina Oprean, Turchian Nasurla, Ana Maria Ștefan, Luiza Martinescu, Georgiana Rusu și Arina Cojocaru. 


În alte roluri vor evolua Andu Axente, care îl va întruchipa pe regele Penteu, Dana Trifan - Enache, mama sa, Agave, Iulian Enache - Cadmos, Marian Adochiței - Tiresias și Paznicul, Alexandru Medveghi - primul mesager și Ionuț Rusu - al doilea mesager.


Muzica este semnată de Marco Podda, iar proiecțiile video, de Aquamicans - Paride Donatelli. Costumele au fost create de Daniele Gelsi, iar decorurile, de Michele Ciacciofera. 


Până la toamnă, când începe stagiunea 2018 - 2019, trupa Teatrului de Stat Constanța ne așteaptă pe toți la Festivalul Internațional de Teatru "Miturile cetății", care se va desfășura între 20 și 27 iunie. Spectacolele vor avea loc pe scena în aer liber din Piața Ovidiu, în sala teatrului din Constanța, la Termele Romane și la Cazinoul din Constanța. În program sunt cuprinse spectacole ale unor companii teatrale din Italia, Franța, Ungaria, Israel, precum și ale unor prestigioase teatre din România.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4319 secunde