Teatrul de Stat Constanța difuzează pe Facebook două spectacole deosebite

265
Teatrul de Stat Constanța difuzează pe Facebook două spectacole deosebite - 222-1588427425.jpg

Articole de la același autor

Întrucât Teatrul de Stat Constanța și-a obișnuit spectatorii fideli pe tot parcursul acestei perioade de distanțare socială, și în acest weekend pagina de Facebook a teatrului le oferă întâlnirea cu două spectacole care se bucură de succes.
 
Astăzi, 2 mai, de la ora 19.00, este programată difuzarea online a spectacolului "Gâlcevile din Chioggia", o strălucitoare comedie a unuia dintre cei mai mari comediografi ai teatrului universal, Carlo Goldoni. Este povestea plină de veselie și culoare a certurilor între două grupuri de pescari din micul orașel Chioggia, aflat la țărmul Adriaticei, în laguna venețiană. Certurile izbucnesc din cauza intrigilor amoroase, dar, într-un fel sau altul, totul se termină cu bine. 


În distribuție: Andu Axente, Laura Iordan Adrian, Turchian Nasurla /Ana-Maria Ștefan, Andrei Cantaragiu, Marian Adochiței, Adrian Dumitrescu, Luiza Martinescu, Georgiana Mazilescu, Florina Stănculeț /Georgiana Rusu, Florentin Roman, Cosmin Mihale, Remus Archip, Mirela Pană / Cristina Oprean.


Regia: Dana Dumitrescu, coregrafia: Stela Cocârlea, scenografia: Lăcrămioara Dumitrașcu, muzica: Adrian Alexandru.
Premiera a avut loc în februarie 2011, iar în 2012 montarea a fost nominalizată pentru Cel mai bun spectacol la Festivalul Național de Comedie de la Galați.


Mâine, duminică, 3 mai, de la aceeași oră, 19.00, TSC a programat "Jurnal de România. Constanța", un spectacol neconvențional care a fost jucat pe numeroase scene din țară și din străinătate, fiind aclamat pentru originalitatea conceptului și pentru prestația excelentă a celor șase actrițe. Unul dintre cele mai răsunătoare succese a fost înregistrat în toamna anului 2019, la Bruxelles, în cadrul Festivalului Internațional de Arte "Europalia".


"Jurnal de România. Constanța" este o dramă documentară care face parte dintr-un proiect mai larg al regizoarei Carmen Lidia Vidu, un proiect multidisciplinar care reunește filmul experimental, artele vizuale și teatrul.
Costumele sunt create de Lăcrămioara Dumitrașcu, iar editarea foto-video, de Cristina Baciu. 


Mirela Pană, Lana Moscaliuc, Turchian Guzin Nasurla, Florina Stănculeț, Laura Iordan Adrian, Alina Manțu sunt cele șase voci ale spectacolului, care încearcă să răspundă la câteva întrebări: Cât de mult ne influențează localitatea noastră și cât de mult influențăm noi comunitatea din care facem parte? Cum trăiește un artist? Cum simt ei (artiștii) orașul astăzi, unde trăiesc, din ce se hrănesc? Cum arată Constanța trăită/văzută prin ei?


Cele două spectacole difuzate pe pagina Facebook a Teatrului de Stat Constanța sunt disponibile pentru 24 de ore. 


Alăturându-ne îndemnului autorităților, de a rămâne cât mai mult în casă și de a păstra distanțarea socială, ne exprimăm speranța că în curând vom fi din nou împreună, artiștii, pe scenă, iar spectatorii, în sală, cu toții în siguranță, ducând mai departe rosturile, înțelesurile și frumusețea artei noastre. 




Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 0.6236 secunde