Târgul de Carte Gaudeamus, aniversare la malul mării. Surprizele se țin lanț!

354

Articole de la același autor

Începând de sâmbătă, 12 august, iubitorii de lectură, aflați în vacanță pe litoral, vor fi plăcut surprinși, deoarece, timp de cinci zile, se pot bucura de multe surprize, concursuri și evenimente alese, la Târgul de Carte Gaudeamus. Evenimentul este, de peste 20 de ani, cel mai longeviv și mai îndrăgit târg de carte din România și a ajuns acum la ediția cu numărul 100.

Evenimentul va fi sărbătorit cum se cuvine, la malul mării, în momentul de vârf al sezonului estival. Acesta nu promite un tort cu o sută de lumânări, ci o mulțime de surprize și cadouri, pentru invitați: zeci de evenimente editoriale și muzicale, numeroase concursuri și o ofertă de carte atractivă și generoasă. Acestea sunt doar câteva dintre motivele pentru care cititorii, aflați în vacanță, la malul mării, sunt așteptați la Târgul Gaudeamus Litoral, ediția a IX-a.

Evenimentul, componentă a Caravanei Gaudeamus, este organizat de Radio România, în perioada12-16 august, în Piațeta Perla din Mamaia. Zilnic, între orele 15.00 și 23.00, o mare de cărți îi așteaptă pe turiști și pe constănțenii iubitori de carte pentru o doză estivală de cultură.

În premieră, în acest an, Târgul Gaudeamus Litoral este organizat cu sprijinul Primăriei Municipiului Constanța, președintele de onoare al acestei ediții fiind primarul municipiului Constanța, Decebal Făgădău.

Participanții la eveniment se vor bucura și de o serie de concerte susținute în premieră la Gaudeamus Litoral, pe scena amenajată în Piațeta Perla. Trei seri, trei orchestre, mai multe genuri muzicale și un mix cultural (carte și muzică) atractiv și accesibil, prezentat la cele mai înalte standarde.

Deschiderea oficială a târgului va avea loc sâmbătă, 12 august, la ora 17.00.

Concursuri cu premii inovatoare

Cei care au decis deja că vor vizita Târgul de Carte Gaudeamus nu trebuie să rateze nici expoziția aniversară Gaudeamus 100, care va reuni 100 de fotografii de la cele 99 de ediții, care au avut loc în întreaga țară, de-a lungul timpului. Un memento fotografic care reunește momente emoționante sau amuzante, portrete de scriitori îndrăgiți sau simpli pasionați de carte, în care cine este vizitator fidel poate avea surpriza să se regăsească.

Cu prilejul târgului, vor fi reluate și câteva proiecte tradiționale: campania de donații "Cărțile se întorc acasă" și Poliția Gaudeamus. Nu vor lipsi nici Tombola Gaudeamus, derulată pe baza buletinelor de "Vot al Publicului" sau concursul "Miss Lectura", adresat celor mai frumoase vizitatoare. Premiile Tombolei Gaudeamus vor consta în suma de 500 lei și într-un zbor de 30 de minute deasupra litoralului românesc, de pe Aeroportul Tuzla, pe care câștigătorul îl poate filma și/sau fotografia.

Proiectul cultural este finanțat de Ministerul Culturii și Identității Naționale. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4843 secunde