Târg de Iarnă, organizat de preșcolarii de la Grădinița "Azur" din Constanța

654

Articole de la același autor

Copiii învață cel mai ușor împreună cu alți copii sau de la persoane pe care le iubesc și în care au încredere. Acesta a și fost principalul motiv pentru care, la Grădinița "Azur" din Constanța, a avut loc o acțiune de creativitate concretizată, la final,
prin organizarea unui Târg de Iarnă și o expoziție cu vânzare. 


Pe parcursul mai multor zile, micuții și-au exprimat talentul și au confecționat diverse podoabe pentru brad care au fost lucrate manual. De asemenea, au realizat diverse lucrări cu specificul sărbătorilor de iarnă, dar și prăjituri. 


Cu toate obiectele finisate de micuții meșteri, care și-au pus la lucru imaginația și îndemânarea, în cursul zilei de ieri, cei 136 de preșcolari, împreună cu educatoarele și directorul instituției, Ecaterina Radu, au organizat o expoziție cu vânzare în cadrul Târgului de Iarnă. 


"În cursul acestei luni, vom aborda mai multe teme ce vizează spiritul sărbătorilor de iarnă. Fie că sunt artistice, fie că sunt cognitive, sub formă de joc sau de poveste, noi încercăm și ne dorim să transmitem celor mici ceea ce înseamnă cu adevărat sărbătorile de iarnă, dar și a fi român sub umbrela creștină. Lucrările expuse în cadrul expoziției cu vânzare sunt realizate de copii și educatoare. Ele reprezintă diverse modele de ornamente sau obiecte cu utilitate în uzul casnic, cum ar fi suportul pentru șervețele, sau chiar icoane. Toate au fost realizate cu drag și pasiune de cei mici alături de doamnele educatoare", a declarat directorul Grădiniței "Azur", prof. Ecaterina Radu. 


Așadar, ieri, rând pe rând, "standurile" din incinta grădiniței au fost vizitate de colegi, părinți sau bunici, iar cele mai frumoase creații au fost cumpărate. 


De departe, cei mai bucuroși au fost copiii care au reușit să vândă cel mai mult dovedind că, pe lângă creativitate, au și un spirit antreprenorial foarte dezvoltat. 


Și în perioada următoare, lucrările realizate de cei mici pot fi achiziționate de cei doritori. Fondurile strânse vor intra în "vistieria" Asociației Părinților și, ulterior, vor fi folosite pentru îmbunătățirea mediului educațional. 


Mai multe imagini de la evenimentul dedicat Târgului de Iarnă organizat la Grădinița "Azur" puteți vedea în galeria foto de pe site-ul cugetliber.ro. 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Vineri, 03 Noiembrie 2017
Stire din Cultură-Educație : Lelia Rus Pîrvan, premiată la Sulmona
Pagina a fost generata in 0.3967 secunde