Tamara Buciuceanu-Botez, premiată pentru întreaga activitate

206
Tamara Buciuceanu-Botez, premiată pentru întreaga activitate - tamarabuciuceanubotez3-1332410292.jpg

Articole recomandate

Actrița Tamara Buciuceanu-Botez va primi premiul pentru întreaga activitate la ediția de anul acesta a galei Gopo, care va avea loc luni, la Platinum Business & Convention Center din București, informează organizatorii, potrivit Mediafax.

Tamara Buciuceanu-Botez s-a născut în 1929, la Tighina (astăzi în Republica Moldova). Figură legendară a teatrului și filmului românesc, Tamara Buciuceanu-Botez are o carieră impresionantă, ce se întinde pe parcursul a șaizeci de ani.

Absolventă a Institutului de Artă Teatrală și Cinematografică din București (1952), la clasa profesorului Ion Bălțăteanu, actrița a debutat în film în 1964, în "Titanic Vals" (regia Paul Călinescu), unul dintre titlurile de referință ale anilor de început ai cinematografului românesc. Filmografia sa include roluri în producții precum "Grăbește-te încet" (regia Geo Saizescu), "Bocet vesel" (regia Mircea Moldovan) și "Primăvara bobocilor" (regia Mircea Moldovan). A rămas în amintirea unei generații întregi cu rolul profesoarei Isoscel din seria de succes "Liceenii" (regia Nicolae Corjos).

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Joi, 22 Martie 2012
Stire din Cultură-Educație : Târg de Blagoveștenie
Pagina a fost generata in 2.2585 secunde