Tabletele și laptopurile vor ajunge la elevii care nu au acces la tehnologie până pe 10 septembrie

172
Tabletele și laptopurile vor ajunge la elevii care nu au acces la tehnologie până pe 10 septembrie - 1-1594819817.jpg

Articole recomandate

Tabletele și laptopurile vor ajunge la elevii care nu au acces la tehnologie, pentru a putea participa la orele on-line, până pe 10 septembrie, a anunțat, miercuri, ministrul Educației și Cercetării, Monica Anisie, conform Antena3.


"Ministerul Educației a elaborat caietul de sarcini și acolo avem ca termen pentru a ajunge în unitățile de învățământ 10 septembrie. Dar, după cum bine se știe, nu Ministerul Educației realizează această achiziție. Noi, ca Minister al Educației, am pus termenul limită 10 septembrie", a spus Anisie, miercuri, într-o dezbatere on-line.


Este vorba de 250.000 de tablete și laptopuri, iar ministrul a recunoscut că sistemul de învățământ din România nu a fost pregătit pentru educația on-line.


Întrebată dacă ia în calcul descentralizarea formulei în care vor învăța copiii, în funcție de specificul epidemiologic al județului, Anisie a răspuns: "Se ia în calcul și o astfel de variantă, să descentralizăm decizia, chiar mergând până la nivelul unităților de învățământ".


În plus, Anisie a asigurat că toate deciziile pe care le va lua Ministerul Educației în ceea ce privește desfășurarea noului an școlar vor ține cont de recomandările Ministerului Sănătății.


Ministrul a menționat că în cadrul grupurilor de lucru au fost și propuneri în sensul în care învățământul preșcolar și învățământul primar să se desfășoare normal în sala de clasă.




Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 0.8551 secunde