Tabăra de creaţie pentru tinerii dramaturgi a ajuns la final

215
Tabăra de creaţie pentru tinerii dramaturgi a ajuns la final - tabaradecreatie-1631112694.jpg

Articole de la același autor

Săptămâna aceasta, s-a încheiat tabăra de creaţie pentru tinerii dramaturgi, eveniment organizat de Teatrul de Stat Constanţa (TSC), în colaborare cu Teatrul „Andrei Mureşanu” din Sfântu Gheorghe, ca parte a Festivalului Concurs „Dbutant 2021”. Dacă în 2020, festivalul a avut ca temă debutul în actorie, anul acesta el a avut două componente: debut în regie şi debut în dramaturgie.

Potrivit reprezentanţilor TSC, componenta de dramaturgie a festivalului a fost foarte bine reprezentată: 32 de debutanţi au trimis texte care au fost evaluate de un juriu format din cinci dramaturgi. Cele cinci finaliste, Ioana Sileanu, Cornelia Iordache, Mirela Cara, Cleopatra Constantinescu, Paula Rusu au participat la tabăra de scriere creativă coordonată de Székely Csaba, membru al juriului şi coordonator al secţiunii de dramaturgie din festival. Astfel, în perioada 1 - 7 septembrie, ele au lucrat la câte un text cu acelaşi titlu, „La castel, poveste în cinci tablouri”.

Textul câştigător va fi folosit de regizorii debutanţi pentru a monta câte o scenă la Castelul „Szentkereszty” din Arcuş, judeţul Covasna, în etapa de creaţie colectivă din cadrul secţiunii de debut în regie. De asemenea, toate cele cinci texte vor fi reunite într-un volum pe care organizatorii îl vor trimite către toate teatrele din ţară spre a fi promovate şi, eventual, montate. Termenul limită pentru predarea textelor este 10 septembrie, iar juriul va decide textul câştigător.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5491 secunde