Surprize de proporții și răsturnări de situație la concursul de directori

3808
15
Surprize de proporții și răsturnări de situație la concursul de directori - fondsurprizedeproportii-1481301712.jpg

Articole de la același autor

După o lungă așteptare, vineri, au fost date publicității rezultatele contestațiilor la concursul pentru ocuparea funcției de director și director adjunct, ultima etapă dinaintea validării în consiliul de administrație al Inspectoratului Școlar Județean Constanța, din data de 16 decembrie. 


În urma rezolvării contestațiilor, prof. Mădălina Belcin, care a candidat pentru funcția de director al Colegiului Național Pedagogic "Constantin Brătescu", a obținut 31 de puncte (față de 38,5 inițial) și a fost respinsă, iar prof. Mirela Pisaltu, care a candidat pentru ambele funcții la Școala Gimnazială 


nr. 12 "B.P. Hasdeu", nu a promovat concursul, această unitate urmând să aibă un nou director, în persoana prof. Adelina Oșca, iar ca adjunct - prof. Laura Mariana Popa. 


În schimb, celelalte două candidate care și-au contestat nota la proba interviului, în urma punctajelor mai mari obținute după reevaluare au promovat ca directori. Așadar, prof. Camelia Marcu va fi pentru următorii patru ani directorul Liceului Tehnologic "Virgil Madgearu", iar prof. Simona Dănilă a promovat pentru ambele funcții de la Școala Gimnazială "Lucian Grigorescu" Medgidia, urmând ca, până pe 13 decembrie, să se de-cidă la una dintre ele. 


În aceeași situație, de a alege între cele două funcții câștigate prin concurs, se mai află prof. Laura Popa (adjunct și la Școala Gimnazială nr. 38 "Dimitrie Cantemir"), prof. Monica Nuțu, actual inspector general adjunct, dar care a câștigat ambele funcții la Liceul Tehnologic "Nicolae Dumitrescu" Cum-păna, prof. Roxana Mitan - Palatul Copiilor, și prof. Gina Tone: director la Liceul Teoretic "George Emil Palade" sau Școala Gimnazială nr. 16 "Marin Ionescu Dobrogianu". 


Profesori noi pe funcții de directori 
Dacă la unitățile școlare de tradiție ale învățământului constănțean, precum "Mircea", "Ovidius", "Traian", au rămas aceeași directori, în schimb, la Colegiul Național "Mihai Eminescu", noul director este prof. Stelian Marinescu, iar adjunct, prof. Bianca Iba-dula. La Colegiul de Arte, director va fi prof. Doinița Mitrică. 


Cert este că, până la această dată, în consiliile profesorale ale unităților de învățământ care au rămas fără con-ducere ca urmare a nepromovării concursului a niciunui candidat s-au desfășurat deja alegerile și se cunosc profesorii care vor conduce cu mandat de detașat în interesul învățământului.


Până pe 13 decembrie, se vor cen-traliza toate datele, urmând ca ISJ Con-stanța să le facă publice. 


Concurs boicotat de intruziuni politice 
La recenta întâlnire cu presa, ministrul Educației, Mircea Dumitru, a recunoscut că nu a fost deloc ușoară organizarea acestui prim concurs după aproape opt ani de la ultimele numiri de directori (și nu detașări): "Au existat masive intervenții, intruziuni de natură politică în boicotarea acestui concurs, atât din partea reprezentanților partidelor, care în mod direct sau în mod insidios, au încercat să oprească desfășurarea concursului. S-a încercat inclusiv în Parlament, în Senat, să se introducă într-o Ordonanță de Urgență, într-un act normativ, un articol care să blocheze concursul. Prin motivul care părea îmbrăcat într-o argumentare rațională, dar care era total ipocrit, că e foarte bun concursul, dar că nu e mo-mentul să îl facem acum". 


Comentează știrea

15 comentarii. Pagina 1 din 2. Click pe pagina dorită : 1 2 
Concurs....dupa 8 ani
10 decembrie 2016
Nimic nu este perfect!

Multumim pentru grija, dragi politicieni, dar dupa 8 ani de asteptare avem in sfarsit un concurs pe bune! Poate n-a fost cel mai bine organizat concurs din lume, dar macar a fost corect. Cea mai buna dovada este faptul ca au existat surprize......, nu? Si va fi din ce in ce mai bine daca politicienii vor sta deoparte. Putem macar sa speram ca se vor stradui s-o faca? Pana la urma scoala e una si politica e alta ! Haideti sa nu le mai amestecam!

floricele de iarnă
10 decembrie 2016
ce urmeaza?

Si....ce urmeaza? Normal ar fi ca urmatorul concurs pentru ocuparea posturilor de directori ramase sa fie organizat asa cum s-a anuntat, adica in aprilie sau in vacanta de vara. Sa vedem daca chestia asta ramane in picioare INDIFERENT DE REZULTATUL ALEGERILOR PARLAMENTARE. E posibil? Ramane de vazut. Cu o floare nu se face primavară.

DODO
10 decembrie 2016
unde-cind-cum !

stiti vre-un examen corect dat in Romania ? eu nu am auzit ! intotdeauna iese cine trebuie EXPL : de curind s-a dat examen de post la Delfinarium cineva a luat nota cea mai mare dar dupa interviu ( care nu a fost la tema ) a fost numit ,,cine trebuia,, deci de ce mai trbuie sa jucam mascarada examenelor? numiti-va direct pilele familiaro-politice si apoi ne miram ca nu merge traba bine !

Nicoleta
10 decembrie 2016
CP

Foarte tare cum intr-o scoala cu multe persoane care puteau fi alese director actuala dna director, care a picat concursul, a reusit sa boicoteze alegerile si sa nu iasa nimeni. Mai mult, toti prietenii au fost pusi sa o treaca tot pe ea pe bilet, asta ducand la anularea votului. Ca sa se creeze senzatia de transparenta, au fost numite numai persoane despre care se stia ca nu vor postul respectiv. S-a vorbit urat despre singura candidata care putea sa faca fata cerintelor postului si, in schimb, a fost propusa o persoana care a disparut cu banii de tabara ai copiilor. Cineva spunea intr-o zi ca au fost angajate toate macedoancele din sistem intr-o singura scoala. Cine si-a mai angajat propria fiica in aceeasi scoala si, dupa mai putin de doua luni, aceasta sa nu mai vina -tot macedoneanca? Cine a facut concurs pt un post de romana si l-a postat pe forum dupa perioada cand se putea depune dosarul la secretariatul scolii? Nu mai dam nume. ISJ-ul, prin dna inspector care a participat la concurs se putea autosesiza.

raul
10 decembrie 2016
in scoala se trag alte sfori

Asta nu mai tine de inspectorat sau de minister, cand lucrurile trebuie reglate in scoala deja intervin alte lucruri, se trag alte sfori. Asa e peste tot. Nu stiu cum a reusit pana la urma d-na Marcu sa ajunga director la Madgearu, ca dupa toate aparentele I se cam puneau piedici chiar din scoala. Oare interviul chiar a fost masluit si s-a vazut la contestatie? Felicitari! Sa fie bine ptr liceu.

Răspuns la: CP
Adăugat de : Nicoleta, 10 decembrie 2016
Foarte tare cum intr-o scoala cu multe persoane care puteau fi alese director actuala dna director, care a picat concursul, a reusit sa boicoteze...
Bucuros
10 decembrie 2016
Felicitari!

Felicitari dragi organizatori. Dupa 8 ani ati reusit sa faceti un concurs care va arunca in haos scoli precum Madgearu. Bravo! Marcu a reusit. E directoare la Madgearu datorita acestui concurs " bine" organizat!

Annet
10 decembrie 2016
împrumut de finanțare

împrumut de finanțare În această nouă sfârșitul anului 2016, directorul general Christian Aulagnier ma Dl Președinte banca BNP Paribas Vreau sa ajut oamenii care au nevoie și au adus bucurie în inimile lor. Financiară și de a vă ajuta să rezolve problemele financiare, care sunt respinse de către instituțiile financiare într-o cerere de împrumut. Din acest motiv, ele oferă împrumuturi variind de la 2.000 € la 5,000.000 €, cu o rată de 3% pe an. vă mulțumesc pentru înțelegere că Dumnezeu ne-aide.contacter e-mail: [email protected]

Dani
10 decembrie 2016
Aiurea ...

Concursul a fost organizat ,,bine'' . A iesit cine trebuie . Din carti ... Urmeaza contestatiile extraordinare . La DNA ...

Popescu
11 decembrie 2016
Intrebare

Directorii care au picat examenul, se pot inscrie la urmatorul?

Profesor
11 decembrie 2016
Pentru Simona Anghel

Daca sunteti un ziarist onest, profesionist,care isi pune intrebari si vrea sa afle raspunsurile reale, nu ceea ce declara I.S.J. , poate vedeti ca cea de care spuneti ca n-a promovat concursul la Scoala 12 avea cel mai mare punctaj dintre cei patru candidati dupa proba scrisa si evaluarea C.V.- ului si, ca un facut, la interviu a luat mai putin (dar, oricum, 38,5, nu sub 35, cum lasati sa se inteleaga!). Unde e surpriza??? Iar la Pedagogic, cum putea sa ia Belcin, care a indraznit s-o critice pe ETERNA Ciubotaru?! E vremea analfabetilor cu doctorate despre viermii de matase, cum spunea un simpatic coleg pe facebook... NU NE MAI FACEM BINE!!!

15 comentarii. Pagina 1 din 2. Click pe pagina dorită : 1 2 

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.9665 secunde