Surprize de proporții la Festivalul "Dan Spătaru"

661
1

Articole de la același autor

Eveniment de tradiție, unic în România, Festivalul Internațional de Muzică Ușoară "Dan Spătaru", ce s-a desfășurat week-end-ul trecut în organizarea Consiliul Local și a Primăriei Municipiului Medgidia, a pus în mare dificultate juriul, toți concurenții având aptitudini muzicale remarcabile și voci expresive, prin care au reușit să transmită publicului prezent în sala Casei de Cultură a Sindicatelor "Lucian Grigorescu", trăirile deosebite, în funcție de melodiile interpretate. 


În juriul celei de-a IX-a ediții s-au aflat Sida Spătaru, Andreea Andrei (textier), Pasha Parfeni (compozitor și interpret), Titus Andrei (redactor Radio România), Adrian Romcescu (compozitor și interpret), Daniela Daniel (consilier local Medgidia), Voicu Enăchescu (dirijor și director al Centrului Național de Artă Tinerimea Română), Mirela Fugaru (textier și interpret), Cristea Ioan (secretar general ANCCSR), Oleg Volontir (Centrul Național de Conservare și Promovare a Patrimoniului Cultural Imaterial Republica Moldova), Ionuț Dulgheriu (redactor muzical Radio Doina).


După îndelungi socoteli, juriul a decis ca trofeul Dan Spătaru, în valoare de 6.000 lei, să fie acordat concurentului italian Amato Scarpellino, care a interpretat melodiile "Ștrengarul" și "Un amore cosi grande". Premiul I, constând în 4.000 lei, a fost decernat tinerei rusoaice Olga Novikova, cu melodiile "Noapte bună, București" și "Cuckoo". Premiul al doilea (3.000 lei) a plecat spre Italia, prin Thomas Grazioso, care a încântat publicul cu șlagărul "Nicio lacrimă" și melodia în limba italiană "Cambiare". Cel de-al treilea loc pe podium i-a revenit concurentului din Bulgaria, Nicky Manolov, care a interpretat melodia "Po Dobre" și binecunoscuta piesă a lui Dan Spătaru, "Nu m-am gândit la despărțire". Mirela Fugaru a înmânat premiul Cornel Fugaru lui Johnny Bădulescu, premiul cetățeanului de onoare Elena Frâncu a ajuns la con-curenta din Republica Moldova, Valeria Pașa, iar premiul ACCSR România i-a fost înmânat Adrianei Gavrilă din Călărași. Premiul Actualitatea muzicală i-a fost decernat concurentei din Medgidia, Elena Zlatov. Câștigătorul trofeului, Amato Scarpellino, a reușit să adune cele mai multe voturi din partea publicului spectator, revenindu-i totodată și premiul publicului. Tot italianului, Corina Martin i-a înmânat premiul Asociației Naționale a Agențiilor de Turism din România, constând într-un sejur, în vara 2015, la un hotel de patru stele din Mamaia, premiu ce a fost înmânat și unui concurent român, Sebastian Tudor. Acesta din urmă, a fost recompensat și cu premiul organizatorilor, reușind să-i impresioneze cu melodia "Septembrie, luni". Un alt premiu special a fost înmânat de Casa de Modă Licor, concurentei constănțene Andreea Iulia Constandin.


Comentează știrea

un spectator
7 octombrie 2014
Jalnic

O șușe urâtă și leșinată. Concurenți adunați de pe stradă. o orchestră mică și chinuită; trei chitări, trei tobe și două piane electrice ce se bălăngăneau la fiecare atingere. Nu e orchestră de festival ci de cârciumă de cartier. Un prezentator vechi și amărât care vorbește mult prea mult fără să spună ceva interesant. Trofeul, o sticluță goală(?!?), a fost acordat de Sida care, din vorbe, a încurcat marfa cu ambalajul, unui italian fără voce și fără eleganță . Ne întrebăm cât mai rabdă domnul primar bătaia asta de joc.

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3207 secunde