Surpriză de proporții la Profesorul Anului!

1599
2

Articole de la același autor

După ce, doi ani la rând, festivitatea de premiere a Profesorului Anului de către UPC România s-a desfășurat în Aula "Coriolan" a Colegiului Național "Mircea cel Bătrân" din Constanța și prevestea, oarecum, desemnarea unor cadre didactice din liceul gazdă, anul acesta, evenimentul s-a mutat la sediul din str. Mihai Eminescu al Inspectoratului Școlar Județean Constanța.





Motiv de numeroase supoziții, mai ales în rândul mass-media constănțene, care a aflat cu surprindere, ieri, cine a fost desemnat pentru acest titlu în anul 2012. Surpriza provine din faptul că CV-urile predecesorilor, respectiv prof. Sanda Oprea și Ion Băraru, nici n-au mai fost nece-sare spre solicitare. 

"Am considerat că școlile sunt văduvite de prestigiul câtorva licee constănțene. Este regretabil că nu ne mai uităm în urmă, la unitățile din care provin acești copii valoroși, așa încât ne-am gândit anul acesta să îndreptăm această eroare", a declarat, ieri, prof. ing. Adriana Cristina Oprea, inspector școlar general adjunct.

Performanțe la olimpiade și concursuri

Prof. Doina Stanca era, până mai ieri, un cadru didactic model și modest, după cum a descris-o chiar directorul Școlii nr. 38 "Dimitrie Cantemir", prof. Iris Sarchizian. Fost profesor de matematică și director la Basarabi, prof. Stanca a deținut funcția de inspector evaluare și dezvoltare instituțională, asigurarea calității, în cadrul ISJ Constanța timp de un an, între 2006 și 2007, an din care a ales să revină la catedra de matematică a Școlii nr. 38.

De ieri, însă, prof. Doina Stanca a devenit cunoscută breslei constănțene tocmai datorită acestui titlu pe care l-a primit ca urmare

a performanțelor în pregătirea elevilor distinși la olimpiade școlare și concursuri de profil recunoscute de Ministerul Edu-cației, Cercetării, Tineretului și Sportului.

Absolventă a Facultății de Mate-matică a Universității "Ovidius" din Constanța, prof. Doina Stanca a îndrumat elevi foarte buni, precum Adelin Stanca, clasa a V-a, distins cu Premiul I la Concursul Național interdisciplinar de limbă și literatură română și mate-matică "+_ Poezie", reprezentând județul Constanța la faza națională, Premiul III la Concursul Național de Matematică Lumina Math, ediția a XIV-a, de anul trecut, Lia Popescu, clasa a V-a, Mențiune la Olim-piada Națională de Matematică, tot anul trecut, cu ace-lași elev, Mențiune la Concursul Națio-nal de Matematică Lumina Math, ediția a XIII-a 2011, sau Tudor Florea, clasa a VI-a, Mențiune la Olimpiada Națională de Matematică 2011.

Ieri, i-au fost alături la emo-ționantul eveniment acești elevi, Adelin Stanca fiind premiat și el de UPC România, dar și fosta directoare de la Basarabi, precum și foști elevi, actualmente liceeni la instituții constănțene de pres-tigiu.

"Merg la catedră pentru copii și dau totul!"

După 21 de ani de activitate, prof. Doina Stanca are un salariu de 2.000 lei, și asta pentru că beneficiază de gradație de merit! Modestă, exact cum au descris-o cei prezenți la festivitate, prof. Stanca a avut un mesaj și pentru tânăra generație de dascăli: "Indiferent de conjunctura politică și de orice s-a întâmplat sau se întâmplă în învățământul româ-nesc, eu mi-am făcut datoria la catedră cu foarte mult drag. Un cadru didactic trebuie să vină în primul rând din pasiune la catedră. Dacă începem să ne gândim la neajunsurile și lipsurile pe care le întâmpinăm, totul se va reflecta în educația copiilor. Sunt vremuri foarte grele și evident că partea materială lasă anumite amprente în sufletele unora, dar cred că în momentul în care ne-am ales această meserie trebuie să ne-o asumăm cu tot ceea ce înseamnă ea: salariu, condiții de muncă și așa mai departe. Mergi la catedră pentru copii și trebuie să dai totul. Niciodată nu m-a văzut un coleg să ajung tristă la școală sau să mă plâng de ceva. Pe tinerii care doresc să lucreze în învățământ și să facă meseria aceasta îi sfătuiesc să treacă peste bariera salariului, pentru că, până la urmă, nu în toate domeniile de activitate sunt salarii bine plătite. Să pună mai mult suflet în carieră și rezultatele nu vor întârzia. Se întâmplă ceva bun dacă-ți faci cu drag meseria". 


Comentează știrea

uitucul
31 octombrie 2012
lecitina

Mai agerapresa ai memoria scurta ??chiar nu ai tinere de minte??doar ai mai fost la isj...dar tu nu esti motivata sa-ti aduci aminte... dar cine propune profesorii astia,mai mai??pe ce criterii??

anticus
1 noiembrie 2012
premii

in ultimii ani isj a uitat de profesorii care au iesit la pensie si cuv!1 au avut rezultate la evaluarile nationale si olimpiade !niciun cuvint de la sindicat! flori imaginare pe o catedra imaginara pentru profesorii pensionari din cta!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5426 secunde