Surprinzător eveniment ce promovează litoralul. Concursul internațional de frumusețe "Stelele Tăcerii"

394

Articole de la același autor

În stațiunea Mamaia este în plină desfășurare un inedit eveniment, de notorietate internațională, dar care în România se organizează pentru prima dată, ca urmare a interesului pe care l-a stârnit litoralul unui cetățean german, nimeni altul decât președintele Asociației "Deaf Stars" - Arne Blumeier.


Într-o primă etapă, "Săptămâ-na Internațională a Frumuseții și Modei pentru Surzi" promovează creațiile designerilor surzi din Belarus, Norvegia, Rusia și România și a capacitat atenția a 100 de tineri cu deficiențe de auz din întreaga lume. Finalul acestei săptămâni speciale este prevăzut vineri, 9 septembrie, de la ora 15,30, în Piațeta Perla din Mamaia. 


Într-o a doua parte, sâmbătă, 10 septembrie, între orele 16-21, la Casa de Cultură a Sindicatelor din Constanța va avea loc finala Concursului internațional de frumusețe "Miss Mister Deaf Stars" la care s-au calificat tineri surzi din țări precum: Mongolia, Somalia, Japonia, China, Rusia, Franța, Anglia, Germania, Ungaria, Ucraina, Belarus, Norvegia, Danemarca, Suedia, Coreea și desigur România. În total sunt 20 de fete și 13 băieți care vor aspira la titlul de "ambasadori ai comunității surzilor" din întreaga lume. În final, celor cinci premii, răsplătite în obiecte, li se vor alătura și Miss Fotogenica și Miss Simpatica.


Ieri, întrebat de ce a ales România și mai ales Constanța, după ce doi ani s-a organizat în Germania, o dată în Polonia și de două ori în Turcia, Arne Blumeier declara că a consultat inter-netul și a descoperit că din 80% din turiștii prezenți pe litoralul românesc 20% sunt străini. 


"Îmi doresc ca prin intermediul acestui concurs să promovez turismul de pe litoralul românesc în toate țările de unde provin concurenții", afirma președintele asociației. De asemenea, a adăugat că acest gen de eveniment "își dorește să spargă barierele dintre auzitori și surzi, pentru a demonstra că a fi surd nu înseamnă naivitate sau dizabilitate, ci că putem fi egali din toate punctele de vedere. În lume, bariera dintre noi și restul lumii este 60% ridicată", a adăugat același reprezentant german.


Pe de altă parte, Gheorghe Ungureanu, directorul Casei de Cultură, a declarat că își dorește să fie o gazdă prietenoasă și le va acorda tot sprijinul pentru realizarea acestui eveniment "și sper să se simtă atât de bine încât să revină și la anul".
Alături de asociația germană în proiect este parteneră și Asociația Națională a Surzilor din România.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 2.0286 secunde