Sunt "aranjate" concursurile pentru directorii de școli din Constanța? Ministrul vrea un nou examen

5472
65
Sunt

Articole de la același autor

Zilele acestea, într-un interviu acordat unei agenții de presă naționale, întrebat când se va organiza concursul pentru directori, ministrul Educației, Adrian Curaj, a aruncat "bomba": "În primăvara aceasta vom începe. Pregătim metodologia, de șapte ani nu au mai fost organizate concursuri pentru posturile de directori. Avem nevoie de oameni devotați școlii, care să pună energie".

Ce-i drept, în luna septembrie a anului trecut când a fost lansat proiectul de metodologie privind organizarea acestui concurs pe site-ul oficial al ministerului, majoritatea angajaților din sistem se așteptau ca în luna octombrie să se anunțe… probele.

Iată că am intrat în 2016, iar proiectul de metodologie nu a "născut" forma finală. Ieri, din discuțiile cu câțiva directori de unități constănțene de învățământ am reținut că ar fi oarecum ciudat să aibă loc concursurile de directori înaintea celor de inspectori generali adjuncți. "Ne-am învățat deja cu genul acesta de anunțuri false, pentru că și în 2014 un alt ministru dădea ca sigură organizarea concursului de director prin luna ianuarie și iată că nu s-a întâmplat nimic", afirma unul dintre manageri.

"Nu contează cine votează, doar cine numără voturile!"

L-am întrebat pe prof. Alexandru Bujeniță, unul dintre foștii directori pe care îl remarcam mereu la ședințele tehnice organizate de ISJ Constanța ca "lider de opinie", dacă are încredere în acuratețea concursurilor. Mai ales că intenționează să candideze la funcția de director al Liceului "Ioan Cotovu" din Hârșova. "Regret să aud în continuare vorbindu-se că și aceste concursuri vor fi aranjate. Păi, vă întreb așa, de curiozitate: cum e posibil ca o contabilă cu patru ani vechime să primească punctaj maxim la gradație? Multă lume aleargă după hârtii pentru a justifica punctaje care mai apoi dau greutate în tot soiul de dosare, iar la clasă prea puțin se mai dedică predării. Revenind la concurs, dacă la testul grilă răspunsurile vor fi clare, celelalte două probe sunt total subiective (evaluarea CV-ului și interviul referitor la planul managerial - n.r.). Și măcar dacă ar folosi la ceva planul managerial! Există o vorbă: nu contează cine votează, contează cine numără voturile!", a conchis prof. Bujeniță.

Ce spune inspectorul general?

Într-un interviu acordat "Cuget Liber", prof. Gabriela Bucovală, inspector școlar general, la întrebarea legată de concursul pentru funcția de directori, declara: "În cadrul videoconferinței de la începutul anului, ministrul Educației Naționale și Cercetării Științifice, prof. univ. dr. Adrian Curaj, a declarat că, mai întâi, vor avea loc concursurile pentru inspectorii școlari generali, inspectorii școlari generali adjuncți și directorii Caselor Corpului Didactic, urmând ca, după ce se vor finaliza acestea, să fie anunțat și concursul de ocuparea a funcțiilor de directori și directori adjuncți pentru unitățile de învățământ".

Va să zică ar trebui organizat pe repede înainte concursul de inspectori școlari generali adjuncți, iar prin lunile martie-aprilie, așa cum prevede Legea educației, ar urma să se anunțe probele pentru concursul de directori.

Având în vedere că este an electoral, poate că vor exista ceva interese să se țină de cuvânt și ministrul Educației, pentru a-și bifa în palmares măcar această reușită. Că cea cu planul-cadru pentru gimnaziu în variantele actuale nu poate fi considerată un succes!

Comentează știrea

65 comentarii. Pagina 1 din 7. Click pe pagina dorită : 1 2 ...7 
intrebare
3 februarie 2016
si raspuns

Intrebare cu tupeu: ' Doamna Zoia Bucovala, sunt aranjate concursurile pentru ocuparea functiilor de director de scoli/" Raspuns sincer, sincer, sincer de tot: 'Nuuu, cum sa fie aranjate? Nu exista asa ceva in invatamantul constantean!!! "

La ce bun!!!
3 februarie 2016
Ce vor si astia.....

Ce concurs? Ce tot vorbiti aici? Unii sunt nascuti sa fie directori, sa mai dea si concurs este pierdere de timp si de concentrare. Una este Stan! Sublima, unica! Nu mai incercati s-o bulversati cu astfel de vesti! Asta rezista, este mai trainica si decat buruiana! Ea sta directoare cat vrea ea, ce tot nu intelegeti?! Amaratelor si fomistelor, nu mai puteti de invidie! Fiti si voi destepte, talentate si adulate ca Stan si apoi bagati- va in seama pe aici, prin comentarii! Prapaditelor! "Jana nu e moarta, Jana se transforma!"

alta intrebare
3 februarie 2016
si un raspuns similar

Intrebare fara sens: " Doamna inspector general, dumneavoastra stiti totul despre toate scolile si toti directorii din Constanta? Cum ar fi anumite scoli din apropierea ISJ-ului?' Raspuns fulger ( fara a sta pe ganduri ): "Da, normal!" Intrebare suplimentara: 'Sunteti sigură?" Raspuns cu jumatate de gura: 'Pai, da, normal!" Vedeti, asa de corect va fi concursul pentru directori!

Votarea, mare problema?
3 februarie 2016
Ba nu, un mare fleac la noi!

In pregatirea la matematica, am gasit o problema. Ma poate ajuta cineva cu rezolvarea? Deci, la o sedinta in padure, animalele voteaza noul consiliu de administratie, astfel: sapte taratoare impotriva, alte patru nevertebrate, de dupa tufe, tot impotriva, jivinele boi si vaci pentru. Putin "tematoare", cele doua serpoaice decapitate o pun pe veverita zglobie sa adune si sa numere voturile! Si se decide: din numarul total al celor prezenti, exista 38 voturi pentru si doar patru impotriva! Bingo, jos ai nostri, sus ai nostri! Intrebare: cati au fost prezenti la vot? Cati au votat impotriva, si in ce moment al sedintei s-a trecut la aruncarea prafului in ochi?

roberta anastase
3 februarie 2016
problema rezolvata!

ăă, deci, adunarea ar fi cam așa: sapte si cu patru fac....patru, profesori prezenti... 36, deci e simplu: 38 de voturi pentru ( traiasca noul consiliu de administratie!), si niciun vot impotriva, ca sa fie UNANIMITATE! A fost cam greu calculul, a trebuit sa folosesc calculatorul, dar pana la urma mi-a iesit rezultatul. Ne mai intalnim la consiliul urmator, peste vreo 3 luni, ca avem treaba! Atunci vor vota si pensionarii, chiar daca nu vor fi prezenti ca n-au cum.....

Răspuns la: Ba nu, un mare fleac la noi!
Adăugat de : Votarea, mare problema?, 3 februarie 2016
In pregatirea la matematica, am gasit o problema. Ma poate ajuta cineva cu rezolvarea? Deci, la o sedinta in padure, animalele voteaza noul consiliu...
Cat pe-aci să uităm!
3 februarie 2016
Dedicatia zilnica

Demisia Stan! Demisia Popa! Adevărul este că vă detestăm atât de tare incât nu ne putem abtine sa va urăm "toate cele bune" in fiecare zi! Cu drag, aceleasi devotate frustrate

adevar
4 februarie 2016
adevar

Uni dintre oameni nu doresc sa fie examinati de traficanti de copii . Este penibil sa furi copii la cineva sal abuzezi si sa vrei sal examinezi

constantean
4 februarie 2016
Concurs pe bune?n.o sa vedeti in C.ta

Pai cine o sa ia.tot aia de s in functie ca s facute ptr ei.la cate spagi dau intre ei..sa aiba si ei un nr.de ani.doua mandate de cate 4 ani.nu pe viata.nu stiti ce tirani devin unii.vai ce luote ptr outere.ce spagi.cine isi imagibeaza altfel se inseala amarnic..zarurile au fost aruncate..traiasa spaga ploconeala.subiectele date orin email cu o seara inainte

intrebarea nr 3
4 februarie 2016
raspuns naucitor

intrebare nesimtita: Doamna inspector general, in ciuda tuturor chestiilor scandaloase pe care le-au facut directoarele de la 28, le mentineti in functie? raspuns senzational: "Da, desigur!" intrebare suplimentara: " De ce?" raspuns fara drept de apel: "Ca asa vreau eu"

intrebarea finala
4 februarie 2016
raspuns ferm

Intrebare ca sa nu zicem ca n-am intrebat: "Doamna Zoia Bucovala, sc 28 mai este monitorizata de dumneavoastra?" Raspuns transant: "Nuuu, de ce sa fie?" intrebare finala suplimentara: "Pai, nu asa ati promis?" raspuns plictisit: "Eei, si voi acum!"

65 comentarii. Pagina 1 din 7. Click pe pagina dorită : 1 2 ...7 

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4918 secunde