Simularea Evaluării Naționale, la final

Subiectele la matematică au dat dureri de cap

Joi, 06 Decembrie 2012, 18:16
939
Ieri, s-a desfășurat simularea la cea de-a doua probă scrisă din cadrul Evaluării Naționale, respectiv la matematică, pe care au susținut-o 5.731 de elevi: 3.701 elevi din mediul rural și 2.030 de elevi din mediul urban. 


Cu puțin înainte de expirarea termenului de două ore alocat rezolvării subiectelor, în curtea Școlii nr. 30 "Gheorghe Țițeica" am stat de vorbă cu un grup de elevi care își împărtășeau din modul cum au tratat problemele. Întrebați cum li s-a părut testul, au declarat în cor că a fost mult mai greu decât la română. "Ba chiar a fost mai greu față de subiectele pe care le-au avut cei care au susținut evaluarea națională în 2012, pentru că le-am văzut pe site-ul Ministerului Educației", ne-a declarat unul dintre elevi, extrem de necăjit că la Subiectul II, punctele 3 și 5 nu a știut să le rezolve. Un altul ne-a declarat că a fost și extrem de mult de lucru. 

Peste o săptămână aflăm rezultatele

După cum ne informează prof. Cristian Maria Ivan, inspector de specialitate limba română și purtător de cuvânt al Inspectoratului Școlar Județean Constanța, lucrările vor fi evaluate de către profesorii unității școlare, pe cât posibil de profesorii care nu predau la clasele respective.

Rezultatele evaluării vor fi afișate pe data de 12 decembrie, până la ora 12, și vor fi ana-lizate în perioada 13-18 decembrie, atât la nivelul fiecărei discipline, respectiv clase, școli, cât și la nivelul ISJ Constanța. De asemenea, acestea vor fi aduse și la cunoș-tința părinților elevilor claselor a VIII-a.

Cu ocazia organizării acestei simulări, inspectorul școlar general, prof. dr. Răducu Popescu, a declarat: "Având în vedere că ne-am propus în acest an școlar o îmbunătățire a rezultatelor obținute de elevi la examenele naționale, această primă simulare este relevantă pentru a constata gradul de pregătire a elevilor pentru examenul din luna iunie. Chiar dacă nu au susținut simularea sub supravegherea camerelor, totuși elevii s-au familiarizat cu atmosfera de examen, pentru că s-au respectat toate condițiile de examen - așezare în bănci în ordine alfabetică, profesori asistenți, subiecte elaborate după modelul transmis de Centrul Național de Evaluare și Examinare, susținerea examenului pe coli tipizate de examen. Consider că rezultatele trebuie să fie folosite ca un feedback constructiv atât pentru elevi, părinți, profesori, cât și pentru Inspectoratul Școlar Județean Constanța. Vreau să mulțumesc directorilor și tuturor profesorilor pentru implicarea în organizarea și desfășurarea în condiții optime a acestei simulări - care nu s-a mai desfășurat la nivelul județului nostru de ani buni - și, totodată, contez pe corectitudinea și obiectivitatea lor în evaluarea lucrărilor".Articole pe aceeasi tema

Pagina a fost generata in 0.2544 secunde