Stupoare la a doua repartizare! Cu media de admitere 4,48 a ajuns la Colegiul „Mircea cel Bătrân”

11911
Stupoare la a doua repartizare! Cu media de admitere 4,48 a ajuns la Colegiul „Mircea cel Bătrân” - 11-1628354048.jpg
În urma celei de-a doua etape de repartizare computerizată, introdusă anul acesta, în premieră, la admiterea în clasa a IX-a, am constatat cu stupoare că un elev de la Școala gimnazială „Dimitrie Știubei” din Constanța a fost repartizat, cu media de admitere 4,48, la Colegiul Național „Mircea cel Bătrân”, la clasa de matematică informatică, bilingv engleză.

Tot la mate-info, dar la Liceul Teoretic „Ovidius” din Constanța a ajuns un absolvent al Școlii gimnaziale nr. 24 „Ion Jalea”, a cărui medie de admitere a fost 7,08.

Și tot la mate-info, la Liceul Teoretic „Traian”, a nimerit și un elev de la Școala „Sfinții Martiri Brâncoveni”, a cărui medie de admitere a fost 5,10.

Asta în timp ce un absolvent al gimnaziului Liceului Teoretic „Lucian Blaga” din Constanța, a cărui medie de absolvire a fost 7,49, a fost repartizat la Liceul Teoretic Băneasa, la Agricultură.

Este o dovadă cât se poate de clară că introducerea acestei a doua repartizări computerizata a fost o greșeală de strategie a Ministerului Educației. Iar pe de altă parte, faptul că un elev cu media 4,48 ajunge să completeze în fișa de opțiuni Colegiul „Mircea cel Bătrân” sau că un absolvent de liceu din Constanța ajunge la Băneasa este o altă dovadă că acești elevi nu au beneficiat absolut deloc de o îndrumare din partea diriginților.

Cel mai probabil, elevul repartizat la Colegiul „Mircea”, a cărui medie la Evaluarea Națională a fost 3,65, va ajunge la un transfer, în cazul în care el și aparținătorii vor realiza că are mai multe șanse de acomodare într-un alt liceu.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3855 secunde