Studenții ovidieni, față-n față cu cerințele pieței muncii

184
Studenții ovidieni, față-n față cu cerințele pieței muncii - ovidius1334124315-1354139715.jpg
Astăzi, Universitatea "Ovidius" din Constanța împreună cu Fundația Profesor Constantin Popovici organizează un seminar cu tema "Nevoia de pregătire practică în vederea adaptării studenților la cerințele pieței muncii" în cadrul proiectului strategic POSDRU/90/2.1/S/60333 "Tranziția de la statutul de student la cel de angajat prin corelarea învățării practice în domeniul tehnologiei construcțiilor de mașini".


Evenimentul va avea loc la Universitatea "Ovidius" din Constanța, la sediul din Bulevardul Mamaia nr. 124  "(‘ä– Amfiteatrul AB1, din corpul Bibliotecii Universitare, începând cu ora 10. La seminar participă profesori universitari, reprezentanți ai mediului de afaceri dobrogean, manageri IMM-uri, părți interesate în derularea proiectului, studenți. Este o oportunitate de a face un schimb de experiență și diseminare de bune practici privind însușirea de cunoștințe în stagiile de pregătire practică a viitorilor absolvenți de învățământ tehnic constănțean, adaptabilă la nevoile companiei. Astfel, seminarul oferă studenților universității posibilitatea de a lua contact cu necesitățile companiilor în racolarea resursei umane specializată, bine pregătită atât din punct de vedere teoretic, cât mai ales practic.

Proiectul urmărește dezvoltarea personală și participarea la educație și formare profesională a studenților din domeniul tehnologiei construcțiilor de mașini, pentru facilitarea tranziției de la statutul de student la cel de angajat prin pregătirea practică în sectorul Cercetare, Dezvoltare și Inovare (CDI). Grupul țintă este format din studenți înmatriculați în sistemul național de învățământ și tutori din întreprinderi.

Beneficii grup țintă:

" "(‘ä– Efectuarea de pregătire practică la firme de renume cu aplicații în sectorul CDI;

" "(‘ä– Posibilitatea de a testa și aplica cunostințele teoretice în stagii de pregătire practică;

" "(‘ä– Desfășurarea activității de pregătire practică sub îndrumarea unor tutori specializați;

 Curs gratuit de formator pentru tutorii din întreprinderi;

" "(‘ä– Asigurarea de materiale suport (caiete de practică,cărți, reviste de specialitate) necesare realizării stagiilor de pregătire practică;

" "(‘ä– Acordarea de premii la finalul stagiilor de pregătire practică;

 Servicii specializate de consiliere/orientare  "(‘ä– tranziția de la școală la viața activă și consiliere în carieră;

" "(‘ä– Sprijin în tranziția de la școală la viața activă sau participarea la cursuri ulterioare a studenților;

" "(‘ä– Schimb de experiență și diseminarea de bune practici privind stagiile de pregătire practică a studenților .

Proiectul este implementat de Fundația Profesor Constantin Popovici din București în parteneriat cu Universitatea "Ovidius" din Constanța, Fundația Institutul Național pentru Întreprinderi Mici și Mijlocii, Universitatea Politehnica București și Universitatea din Pitești. Proiectul este cofinanțat din Fondul Social European prin Programul Operațional Sectorial pentru Dezvoltarea Resurselor Umane 2007  "(‘ä– 2013. Perioada de desfășurare a proiectului este 2010-2013. Detalii pe pagina web a proiectului: www.fpcp.ro/studactiv



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Joi, 29 Noiembrie 2012
Stire din Cultură-Educație : Directori de școli schimbați
Pagina a fost generata in 1.7318 secunde