Studenții nigerieni de la UMC, la un pas de exmatriculare! Ce spune prorectorul Panait

3124
10
Studenții nigerieni de la UMC, la un pas de exmatriculare!  Ce spune prorectorul Panait - umcnigerieni1-1454003460.jpg

Articole de la același autor

Din anul 2013, de când Universitatea Maritimă din Constanța școlarizează studenți nigerieni, au circulat tot felul de zvonuri

și informații legate de prezența acestei noi categorii de străini, plătitori de studii în valută.

În primă fază, colegii lor români s-au temut de concurența pe care ar reprezenta-o pe… mare. Apoi, s-a vorbit de sumele vehiculate pentru școlarizarea lor, plătite de statul nigerian, iar mai nou, presa din Africa a publicat un articol care titrează posibila exmatriculare a celor 300 de studenți, din anii I, II și III de studii, pe motiv că li s-ar refuza plata taxelor, care au termen limită sâmbătă, 30 ianuarie.

Nigerienii se simt timorați…

Potrivit allafrica.com, conduce-rea UMC ar fi supărată într-atât încât i-ar fi amenințat că îi trimite înapoi acasă dacă nu li se achită respectivele taxe. Conform sursei citate, unul dintre studenți ar fi declarat că nici nu se mai poate concentra asupra studiilor din cauza amenințărilor.

NIMASA - replica nigeriană a Autorității Navale Române - are contracte de școlarizare încheiate nu numai cu UMC, dar și cu universități din Marea Britanie, Egipt, India și Filipine, în total fiind trimiși la studii peste 2.500 de tineri nigerieni.

Contractul cu universitatea constănțeană prevede școlarizarea studenților nigerieni la cursurile de zi în cei patru ani de studii; la ora actuală, există deja trei serii. După care o serie întreagă de operațiuni suplimentare, gen înțelegerea de până acum, nu sunt atribuite UMC. Contractul se referă exclusiv la oferirea de cursuri teoretice, seminarii și laboratoare, în niciun caz la efectuarea cadeției, a voiajelor internaționale de practică.

Ambasadorul Nigeriei, prezent la UMC

Pentru a lămuri noua situație creată, de data aceasta în presa internațională, am luat legătură cu prorectorul prof. univ. dr. Cornel Panait, de la care am aflat că, la începutul acestei săptămâni, ambasadorul Nigeriei s-a aflat la UMC.

"Trebuie spus din capul locului că studenții nigerieni nu stau pe banii noștri, iar termenul de plată este peste două săptămâni, și nu acum. Noi am purtat deja discuții din care a reieșit că, la ora actuală, din cauza reorganizării sistemului fiscal, toate instituțiile din Nigeria lucrează cu trezoreria statului. Ambasadorul ne-a dat asigurări luni (25 ianuarie - n.r.) că Guvernul Nigeriei dorește să-și califice oamenii în alte țări, așa încât studenții vor continua până la finalizarea studiilor și putem conta că plățile vor fi făcute. După părerea mea, există posibilitatea continuării acestei colaborări și în niciun caz a exmatriculării studenților nigerieni", a explicat prorectorul Cornel Panait.

Întrebat dacă este adevărat că studenții nigerieni se simt timorați că ar putea fi exmatriculați, același universitar a declarat: "Tot ce este posibil, pentru că ei știu că, anul trecut, prin lunile aprilie-mai, 300 de studenți români au fost exmatriculați pentru neplata taxelor!". 

Comentează știrea

DODO
29 ianuarie 2016
ne-au fraierit !

Nigeria este recunoscuta demult ca fiind paradisul teparilor, UMC-ul nu stia asta ? trebuia lucrat cu banii inainte. Singura sansa este de a nu le da nici macar o adeverinta de absolvire caci pe baza ei statul lor le va putea elibera ei diplome.

gaga
29 ianuarie 2016
Nigeria

Intr-un clasament privind cele mai corupte tari din lume, Nigeria se afla, cu sigurantza, pe un loc pe podium. Rar mi-a fost dat sa intalnesc asa un popor de doi lei. Toti sunt dispusi sa te pacaleasca, sa te fure, si cand spun "toti" ma refer in primul rand la autoritatile statului, care sunt lipsite de orice fel de scrupul. Copii lor, crescuti fiind intr-un astfel de mediu, vor fi la fel ca si parintii lor.

mihai
29 ianuarie 2016
o noua afacere marca Panait

Dupa esecul rasunator al filialeli UMC din Kazahstan, o noua afacere marca Panait. Poate verifica cineva si cati bani negrii au ajuns la intermediarii acestei afaceri!!!! Se puteau platii bani negrii si pentru studenti albi , hahaha

dany
29 ianuarie 2016
nigeria

Dacă vei începe să cultivi gânduri de prosperitate, imaginându-ți că ești un om foarte bogat înconjurat de un ocean de energie mentală și înotând într-o mare a abundenței, corpul și mintea ta vor intra instantaneu pe vibrația prosperității, iar tu vei începe să atragi literalmente, la fel ca un magnet, tot ceea ce îți e necesar pentru a deveni bogat. Asta scrie celebrul Bob Proctor în cartea "Te-ai născut bogat". Căutăm urgent colaboratori part-time care vor să câștige bani în timpul liber, într-un proiect unic la nivel mondial. Oferim contract de comision. Pentru mai multe detalii, trimiteți mesajul PROIECT la adresa de email [email protected]

bagate intr-un container
29 ianuarie 2016
impachetate maimutele

plin cu banane si trimise inapoi de unde-au venit.

bagate intr-un container
29 ianuarie 2016
impachetate maimutele

plin cu banane si trimise inapoi de unde-au venit.

Jorj
30 ianuarie 2016
Culturi diferite, rasistilor...

In primul rand, cred ca toate comentariile rasiste NU ar trebui acceptate pe acest site. In al doilea rand, Nigeria este o tara framantata de un ascuns "razboi" inter-tribal, de presiuni extremiste, de scaderea pretului la petrol. Da, au derapaje comportamentale, insa ei se intorc in Nigeria, nu raman in România. Noi am avut totusi norocul sa ne nastem in Europa si sa avem profesori buni si un mediu stabil in care sa ne formam caracterele si cu toate astea apar tot felul de atacuri murdare tocmai impotriva celor care au contribuit major la dezvoltarea UMC. BANII DE LA NIGERIENI AJUNG LA STUDENTII ROMANI. Da, UMC-ul acorda burse sustinute de institutie, iar fondurile provin si de la Nigerieni. Iar Ministerul nu a facut altceva decat sa majoreze procentajul pe care si-l insuseste, in opinia mea nejustificat, din taxele provenite de la Nigerieni. In loc sa fie apreciate eforturile de dezvoltare internationala apar tot felul de boi care comenteza negativ absolut tot si, evident, nu au nicio credibilitate.

Ion
3 februarie 2016
Serios?

Da ai nostri cum sunt?

Răspuns la: Nigeria
Adăugat de : gaga, 29 ianuarie 2016
Intr-un clasament privind cele mai corupte tari din lume, Nigeria se afla, cu sigurantza, pe un loc pe podium. Rar mi-a fost dat sa intalnesc asa un...
pt Jorj
29 martie 2017
Aberezi...

Nigerienii au fost imprumutati de fundatia UMC-ului cu care s-a facut contractul fiindca banii ajung foarte tarziu. Vorbeste cu cei care ii cunosc pe nigerieni si vei vedea ca sunt niste scursori. Sunt pusi pe inselat, iar furtul la ei se cheama 'inteligenta'. Banii de la nigerieni ajung la fundatie, nu la studentii romani; nu mai minti! Ce caracter spui ca ti-ai format cand minti cu nerusinare. Inca ceva, 'studentii' sunt invatati sa faca orice este posibil sa ramana in Romania sau in alta tara din Europa sau America de Nord. Sunt invatati sa ramana inclusiv prin casatorii. Iar situatia din nigeria trebuie sa ramana in Nigeria, nu 'importata' de 'studentii' care raspandesc maladii grave la noi!

iar pt Jorj
29 martie 2017
Uita-te la ei

Cica vor sa se integreze: h t t p s : / / w w w . y o u t u b e . c o m / w a t c h ? v = N u Z N U 7 z J y d E Au un predicator care s-a insurat cu o romanca si le tot spune sa se dea la romance ca-s proaste si ca pot sa ramana in Romania in felul asta... Vezi ce vorbesti cu ei ca astia te inregistreaza ca sa te santajeze mai tarziu. Daca iti place de ei ia unul acasa. Dar vezi ca unul din brandurile lor este mirosul... Sunt nazisti: ei sunt invatati sa urasca tot ce este romanesc, insa sa se foloseasca de naivitatea romanilor.

Articole pe aceeași temă

Vineri, 29 Ianuarie 2016
Stire din Cultură-Educație : UMC a primit verdictul ARACIS
Pagina a fost generata in 0.5264 secunde