Studenții ieșeni sunt alături de colegii lor din Constanța

185
Studenții ieșeni sunt alături de colegii lor din Constanța - elevi134892730313530993651355834-1390216586.jpg

Articole de la același autor

Liga Studenților din Universitatea "Alexandru Ioan Cuza" din Iași (LS IAȘI), susținătoare a Alianței Naționale a Organizațiilor Studențești din România (ANOSR), își exprimă susținerea față de demersul inițiat de Liga Studenților din Universitatea Maritimă Constanța și de Asociația Elevilor din Constanța prin care aceștia solicită respectarea Legii Educației Naționale (1/2011) și a Hotărârii de Guvern 309/1996 în ceea ce privește drepturile studenților și elevilor la acordarea reducerilor de 50% la transportul în comun.


Faptul că autoritățile locale din municipiul Constanța ignoră respectarea prevederilor legale care privesc acordarea reducerii la transportul în comun pentru toți elevii, de altfel, și cele privitoare la contribuția acordării acesteia către studenți, reprezintă o lipsă gravă de respect față de procesul educațional din România.


Un exemplu de la polul opus al situației îl reprezintă municipiul Timișoara, unde studenții se bucură de gratuitate pe mijloacele de transport în comun.


În municipiul Iași, studenții și elevii beneficiază de reducerea de 50% numai la abonamentele zonale de una sau două linii, întrucât din pricina subfinanțării educației din România și a nealocării unor fonduri din partea autorităților locale, reducerea pentru alte tipuri de abonamente nu este valabilă.


În schimb, în funcție de protocoalele semnate de universități cu Primăria Iași și Regia Autonomă de Transport Persoane (RATP), fie toți studenții de la buget, fie o parte dintre aceștia, beneficiază de abonamente reduse, pentru circulația liberă pe toate liniile, la prețul de 13 lei pe lună.


Afluxul de studenți și elevi din afara județului, precum și dezvoltarea municipiului Constanța ca centru universitar specializat ar putea fi încurajate prin acordarea de facilități pentru tineri, care să îi facă să perceapă Constanța drept un oraș primitor și cu oportunități. O umilă și legal necesară reducere la transportul în comun ar fi începutul.
Liga Studenților din Universitatea "Alexandru Ioan Cuza" din Iași (LS IAȘI) va susține necondiționat Liga Studenților din Universitatea Maritimă Constanța și Asociația Elevilor din Constanța în toate demersurile lor pentru obținerea drepturilor legale.




Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Luni, 20 Ianuarie 2014
Stire din Cultură-Educație : Recomandările serii la TV
Pagina a fost generata in 0.3 secunde