Studenți remarcaţi la concursul de securitate informatică UNbreakable

191
Studenți remarcaţi la concursul de securitate informatică UNbreakable - studentii-1623169059.jpg

Articole de la același autor

Cinci studenți ai Facultății de Matematică și Informatică (FMI) din cadrul Universității Ovidius din Constanța (UOC) au participat la concursul național de securitate informatică UNbreakable România de tip „Capture the flag”.

Potrivit asist. univ. dr. Dorin Iordache, competiția ce s-a desfășurat individual și pe echipe este destinată liceenilor și studenților din țară care se pregătesc pentru o carieră în securitate cibernetică sau doresc să își îmbunătățească cunoștințele din domeniul securităţii cibernetice, fiind ocazia concretă de a verifica propriile cunoştinţe.

La concursul individual, care a avut loc în luna mai, dintr-un număr total de 700 de participanţi, studenții FMI s-au clasat într-un top al fruntaşilor. Astfel, de la specializarea Informatică, Iustin Alexandru Vîlcu, student în anul al doilea, s-a situat pe locul al 26-lea, iar colegul său, Alexandru Chiriacescu, pe locul al 27-lea. La specializarea Computer science, Marius Paul Boldeanu, student în anul al II-lea, a prins locul al 30-lea, Andrei Ispas – locul al 31-lea, Costin Tiberiu Vasilescu, – locul al 67-lea.

De asemenea, la concursul pe echipe, desfăşurat în perioada 4 - 6 iunie aceiași cinci studenţi, grupaţi în două echipe - Blackout şi G2OVI - s-au clasat locurile 17, respectiv 21.

Performanțele din competiție vor fi utilizate pentru a calcula clasamentul final #ROEduCyberSkills al liceelor și universităților din România. 



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Pagina a fost generata in 0.5746 secunde