Studenți de la "Ovidius", în practică la cel mai mare laser din lume

155
1
Studenți de la

Articole de la același autor

La începutul acestei luni, s-a desfășurat stagiul de practică al studenților de la Specializarea Fizică Tehnologică, Facultatea de Științe aplicate și Inginerie, din cadrul Universității "Ovidius" din Constanța, pe platforma Măgurele - București, la Institutul național de cercetare - dezvoltare pentru fizică și inginerie nucleară "Horia Hulubei" IFIN-HH. Este locația celui mai mare proiect de anvergură, centrul de cercetare ELI-NP, unul din pilonii ELI - The Extreme Light Infrastructure. ELI-NP va fi un laborator european tip "user facility", care va investiga în detaliu probleme dintr-o gamă largă de domenii științifice, de la fizică fundamentală, aspecte referitoare la fizică nucleară și astrofizică, la aplicații în știința materialelor, științele vieții, precum și gestionarea materialelor nucleare.

"A face practică lângă cel mai amplu proiect științific din România din ultimii 20 de ani, să fii martor la «nașterea» celui mai mare laser din lume, este un vis împlinit", declara la întoarcere unul dintre studenți.

Ei au intrat în laboratoare dotate la cel mai înalt nivel cu aparatură de ultimă oră existentă în România, iar liderii grupurilor de cercetare le-au explicat cu multă bunăvoință detaliile de funcționare. "Este cel mai bun moment pentru a studia fizica!", a declarat un alt student, "pentru că, exact când vom termina studiile, va fi nevoie de noi, ca specialiști în domeniul fizicii tehnologice". 

Comentează știrea

lenuta
29 septembrie 2015
Castiguri din prima luna

Castiguri din prima luna! 100-285 de euro lunar! Cautam urgent colaboratori care vor sa castige 100 de euro lunar (part-time) sau 285 euro lunar (full-time), acum, din prima luna! Oferta este pentru toate localitatile tarii. Lucrati in timpul liber sau full-time, la alegere. Activitatea este foarte usoara. Cerem si oferim seriozitate maxima! Pentru mai multe informatii, solicitati acum detalii unuia dintre membrii echipei noastre, la una dintre adresele noastre de email: [email protected]

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.468 secunde