Structura anului școlar viitor va fi schimbată. Sorin Cîmpeanu vrea o perioadă mai lungă de cursuri

727
Structura anului școlar viitor va fi schimbată. Sorin Cîmpeanu vrea o perioadă mai lungă de cursuri - testarielevi-1641935246.jpg
Întrebat în legătură cu structura anului școlar 2022-2023, în cadrul interviului din această seară de la Digi24, ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, a declarat: „Am precizat deja că îmi doresc o perioadă de cursuri mai lungă. Vom avea discuții cu reprezentanții profesorilor, elevilor și părinților și propunerea mea va fi o perioadă de cursuri mai lungă. Nu mai devreme de 1 septembrie, dar posibil mai devreme de 15 septembrie și nu este obligatoriu să terminăm pe 3 iunie sau pe 10 iunie cursurile. Cât de lungă (perioada de cursuri – n.r.) o să vedem cât rezultă din discuții. Eu o să prezint argumente, o să prezint perioada de cursuri din alte state care au rezultate remarcabile în sistemele de educație, o să prezint toate aceste argumente pentru a se constitui într-o pledoarie pentru o perioadă de cursuri mai lungă. Chiar dacă în interiorul sistemului de educație este o rezistență, pentru că sunt foarte multe lucruri de făcut înainte de revenirea copiilor în școli”, a declarat ministrul Cîmpeanu.

În ceea ce privește datele pentru examenele naționale, același ministru a declarat că a făcut „foarte multe eforturi pentru a nu schimba aceste date, pentru ca elevii să știe exact când au examen. Datele vor fi cele cunoscute pentru acest an. Pentru anul viitor reluăm discuția”, a precizat Sorin Cîmpeanu.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Pagina a fost generata in 0.403 secunde