La Muzeul de Istorie

Stelă funerară din secolul III, reprezentată în format 3D

237
Stelă funerară din secolul III, reprezentată în format 3D - stelafunerarasursamuzeu2-1599143337.jpg

Articole de la același autor

Stelă funerară cu portret feminin este modelul 3D de astăzi, pe care îl puteți admira pe site-ul Muzeului de Istorie Națională și Arheologie Constanța (MINAC).

"Stela are formă de aediculă. În nișă este reprezentat bustul defunctei, Chrysion, fiica lui Demosthenes, soția lui Aphophos al lui Alexandros, care a trăit 25 de ani, după cum reiese din inscripția în limba greacă din registrul inferior", au declarat specialiștii instituției de cultură.

Aceasta este îmbrăcată cu chiton și himation. Fața este ovală, cu fruntea lată și obrajii plini. Mâna dreaptă, adusă la piept, ține un pliu al veșmântului.

Muzeografii au precizat că piesa a fost descoperită la Constanța și datează din secolul al III-lea d.Hr. La acest moment, se află în expoziția de bază a muzeului și face parte dintre cele peste 120 de reprezentări de artefacte aflate în patrimoniul muzeelor partenere (Muzeul de Istorie Națională și Arheologie Constanța și Muzeul Regional de Istorie Ruse), elaborate în cadrul proiectului "ARCHIVE". 



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5386 secunde