Start al cursurilor Music - Us! Summer Camp, la Eforie

407
Start al cursurilor Music - Us! Summer Camp, la Eforie - fondsummer-1342711395.jpg

Music-Us! Summer Camp - Eforie sunt cursurile de vară care oferă mediul ideal în care muzicienii profesioniști și melomanii pot îmbina studiul muzicii cu o vacanță minunată pe litoralul Mării Negre.

Într-un cadru relaxat, îndrumați de muzicieni și profesori de elită, participanții vor experimenta la "temperaturi înalte" noi modalități de a înțelege actul artistic muzical, fie el de creație sau interpretare.
Music-Us! Summer Camp se va desfășura la Eforie până la 22 iulie. Este primul proiect de talie internațională al Fundației ConstantArt, or-ganizat în parteneriat cu Universitatea Națională de Muzică din București și Teatrul de Operă și Balet "Oleg Danovski" din Constanța. Evenimentul este sponsorizat de Roche România.
Prima ediție se bucură de participarea extraordinară a lui Ioan Holender, director artistic al Festivalului Internațional "George Enescu", a lui Dan Dediu, rector al Universității Naționale de Muzică din București, dar și a altor invitați de marcă din țară și din străinătate.

La ce cursuri te poți înscrie
Cursurile de muzică de cameră sunt deschise ansamblurilor și instrumentiștilor de muzică clasică, de toate vârstele. Participanții vor beneficia de experiența unor muzicieni de top, își vor dezvolta capacitatea de lucru în echipă, vor putea aborda un repertoriu variat, de la muzică barocă până la muzica secolului XXI.
Participanții care se înscriu pe cont propriu la acest curs vor fi grupați de către organizatori în ansambluri de muzică de cameră formate după preferințele de repertoriu ale aplicanților, discutate în prealabil cu organizatorii. Ansamblurile deja constituite vor putea aborda orice repertoriu pe care doresc să îl exploreze.
Pentru instrumente cu coarde, de suflat (alamă / lemn) - participanții vor cânta pe instrumentele proprii, iar dacă vor opta pentru pian, organizatorii pun la dispoziția participanților două piane electrice, într-o stare de funcționare impecabilă.
Se organizează de asemenea cursul de clarinet, unde se pot înscrie participanți de orice vârstă, de orice nivel (începători / avansați), cu condiția să dețină propriul instrument.
Cursul de corn este, pentru moment, singurul de acest gen din România și este deschis tuturor instrumentiștilor care doresc să își perfecționeze tehnica instrumentală și interpretativă la cel mai înalt nivel. Susținut de unul dintre cei mai remarcabili corniști din România, Ioan Gabriel Luca, solist al Filarmonicii "George Enescu", cursul își propune să recreeze tradiția școlii românești de alamă.
Te poți înscrie, de asemenea, la cursuri de management cultural, compoziție-muzică de film, vioară, violă, clarinet, muzicologie-critică muzicală sau compoziție multimedia.
Profesorii care vor susține cursurile au nume răsunătoare în cultura românească, ceea ce denotă profesionalism. Ioan Holender - Management cultural, Emil Vișenscu - clarinet / muzică de cameră, Oana Vișenescu - vioară / violă / muzică de cameră, Ioan Gabriel Luca - corn, Roxana Bajdechi - pian / muzică de cameră - Boston, USA, Markus Placci - vioară / muzică de cameră - Boston, USA, Cătălin Crețu - Compoziție Multimedia, Dan Dediu - Compoziție - Muzică de Film, Valentina Sandu - Dediu - Muzicologie - Critică muzicală.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.2322 secunde