Stagii de pregătire în Cipru și Portugalia pentru elevii din Cernavodă

1895

Articole de la același autor

Două grupuri de elevi de la Liceul Tehnologic "Axiopolis" Cernavodă au derulat stagii de pregătire practică în localitatea Paphos (Cipru) și în Portugalia.

Primul flux de participanți în cadrul proiectului Erasmus+ "Pregătire practică europeană pentru integrare facilă pe piața muncii", finanțat de Uniunea Europeană prin programul Uniunii Europene pentru educație, formare profesională, tineret și sport 2014-2020, l-au desfășurat elevii de la specializarea Tehnician în automatizări. Elevii au desfășurat activități practice de studiu și realizare a circuitelor electronice de alimentare, de prelucrare logică a semnalelor și activități de detectare a defectelor respectivelor circuite.

Pregătirea elevilor a fost îndrumată și supravegheată de tutorele de practică, desemnat de către organizația de primire, P. Kousios Electrical LTD., care a cooperat și colaborat cu profesorul însoțitor.

Al doilea plasament de mobilitate profesională din cadrul aceluiași proiect a avut la bază colaborarea dintre Liceul Tehnologic "Axiopolis" din Cernavodă și firma de stagiu "Barceltecnica" din Barcelos, Portugalia și partenerii "Associacao Intercultural Amigos da Mobilidade".

Un grup de 15 elevi din clasa a XI-a, specializarea Tehnician operator tehnică de calcul, însoțit de profesoare Nicolița Bărbulescu și Mihaela Vlădăreanu, și-a desfășurat cele 90 de ore de practică la firma "Barceltecnica" din Barcelos.

Elevii au fost dornici să participe la activitățile derulate pe parcursul stagiului, având astfel posibilitatea de a căpăta cunoștințe noi în domeniul Electronică-automatizări și totodată să demonstreze, în plan aplicativ, ceea ce deja acumulaseră pe parcursul școla-rității. Atât perioada de stagiu în sine, cât și programul cultural de la sfârșitul săptămânilor reprezintă, pentru elevii participanți, un cumul de informații noi, interesante, chiar unice, care, fără doar și poate, le vor ghida pașii spre orizonturi noi. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3469 secunde