Spiritul neprețuitei Doina Păuleanu va patrona prima ediție a Bienalei naționale de pictură găzduite de Muzeul de Artă

1044
Spiritul neprețuitei Doina Păuleanu va patrona prima ediție a Bienalei naționale de pictură găzduite de Muzeul de Artă - doinapauleanu2-1619361782.jpg
Când, în urmă cu patru luni, vestea dispariției istoricului și criticului de artă Doina Păuleanu cutremura comunitatea constănțeană, orașul de la malul mării nu pierdea numai un director al Muzeului de Artă, dar mai ales una dintre cele mai remarcabile personalități ale vieții culturale din Constanța.


La momentul despărțirii de cea căreia îi datorăm tomuri de istoria artei locale și nu numai, autoritățile lansau ideea redenumirii instituției pe care a condus vreme de trei decenii cu numele său. Lucru rămas în... neuitare.

Și totuși...

„Doamna Doina Păuleanu a avut o contribuție importantă la promovarea artei românești, precum și la prezervarea și valorificarea patrimoniului Muzeului de Artă Constanța. Mulțumită domniei sale, muzeul din Constanţa deţine una dintre cele mai mari colecţii de artă modernă românească din ţară, opere ce fac parte din patrimoniul inestimabil al României. A publicat lucrări fundamentale în domeniul istoriei artei, antropologiei urbane, dar a organizat și expoziții temporare în sălile muzeului, în care a încurajat tineri creatori pe cale de afirmare sau a oferit publicului direcții de evoluție și etape de creație ale unor personalități artistice pe deplin conturate” - acesta este prologul unei salutare inițiative de a se organiza, la Muzeul de Artă din Constanța, prima ediție a Bienalei Naționale de Pictură „Doina Păuleanu”.

În perioada 1 iulie – 31 iulie 2021, muzeul pe care l-a condus vreme de trei decenii va găzdui un eveniment ce se adresează artiștilor plastici membri ai U.A.P. România și absolvenților Academiilor și Universităților de Artă.

Începând de astăzi au fost declarate deschise înscrierile, care vor avea loc online, până pe 31 mai 2021 pe adresa de e-mail: [email protected] și va conține următoarele atașamente:

• fotografiile lucrărilor participante în format JPG (300 DPI), fișierele fiind denumite cu datele în această ordine: autor, denumire, anul, dimensiunile, tehnica. Fotografiile nu vor conține ramă, doar dacă aceasta este integrată lucrării. Calitatea imaginilor trimise poate influența rezultatul selecției lucrărilor participante.

• cv sumar, în format digital, cu următoarele date: nume, prenume, data nașterii, numele ultimului nivel de învățământ de artă absolvit, telefon, mail, filiala UAPR (daca este cazul) sau localitatea de domiciliu (scris cu litere Times New Roman 12).

Rezultatul selecției va fi comunicat pe 7 iunie 2021 pe email-ul artiștilor, pe site-ul Muzeului de Artă Constanța și pe contul de Facebook al muzeului. Lucrările acceptate trebuie trimise în intervalul 8 iunie- 25 iunie 2021, iar jurizarea va avea loc în intervalul 1 iulie – 28 iulie 2021, urmând ca finisajul și premierea să se petreacă în data de 31 iulie 2021. Când vor fi înmânate și trei premii (Premiul I – 5.000 lei, Premiul II – 4.000 lei, Premiul III – 3.000 lei), dar și trei mențiuni, fiecare în valoare de 2.000 lei.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.2368 secunde