Spectacolul "Piatra din casă" se joacă la Constanța

202
Spectacolul

Articole de la același autor

Mâine, 7 august, începând cu ora 21.30, Teatrul "Toma Caragiu" Ploiești prezintă în Parcul Arheologic din Constanța spectacolul "Piatra din casă", de Vasile Alecsandri, în regia lui Alexandru Dabija. Scenografia este semnată de Mihai Androne, iar asistent regie este Karl Baker. Din distribuție fac parte: Cristina Moldoveanu, Theodora Sandu, Clara Flores, Bogdan Farcaș, Ioan Coman, Karl Baker, Andrei Radu, Narcis Stoica, Răzvan Băltărețu.

Piesa tratează povestea unei mame văduve după trei soți care i-au murit și care vrea să-și mărite fata cât mai repede, ca să fie liberă să-și trăiască și ea viața și să se poată recăsători încă o dată.

Comedia "Piatra din casă" satirizează obiceiul micii boierimi din Moldova mijlocului de secol XIX de a transforma căsătoria într-un târg, o înțelegere între părinți cu privire la împărțirea zestrei, fără a ține cont de sentimentele copiilor, deși în joc este viitorul lor. Prin umor de situație, de limbaj și de caracter, se dezvăluie personalitatea protagoniștilor și mentalitățile vremurilor. La un moment dat, spectacolul atinge și problema discriminării în contextul dezrobirii țiganilor. 



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.537 secunde