Spectacolul "Billy șchiopul", din nou pe scena Teatrului de Stat

Vineri, 06 Decembrie 2019
Mâine, începând cu ora 19.00, este programat spectacolul "Billy șchiopul", o comedie neagră a autorului irlandez Martin McDonagh, în regia lui Vlad Massaci. Scenografia poartă amprenta binecunoscutei Iuliana Vîlsan. Din distribuție, fac parte: Nicodim Ungureanu, Vlad Bârzanu, Laura Crăciun, Mirela Pană, Mihai Sorin Vasilescu, Marian Adochiței, Andrei Cantaragiu, Otilia Nicoară, Mircea Siromașenco. 


Billy este schilodul din Inishmaan, orfanul tratat cu totală lipsă de considerație, ba chiar cu agresivitate, de cei din jur, dar care, paradoxal, se dovedește, în final, a fi iubit de toți. 


"Piesa lui Martin McDonagh vorbește despre umanitatea celor care par sălbatici, cruzi și lipsiți de orice empatie, dar care în sinea lor păstrează multă milă, înțelegere și dragoste pentru semeni. Personajul principal, însă, este limbajul. Este un text despre cum oamenii simpli, neștiutori în ale corectitudinii politice, folosesc limba ca să exprime ce gândesc, nu ca să ascundă ce gândesc", a declarat Vlad Massaci. 


Piesa pe care o vor juca actorii constănțeni în acest week-end este, de fapt, o comedie neagră, care ne spune că nu cuvântul este cel care jignește, ci atitudinea. 


Altfel spus, "este ca atunci când un copil îți trântește în față un adevăr, dar o face cu toată candoarea. De altfel, un copil a spus «Regele e gol». Personajele lui McDonagh nu sunt altceva decât niște adulți care și-au păstrat candoarea de copii. Relațiile dintre ei nu sunt idilice, dar sunt cinstite, iar aceasta este o atitudine de care ne îndepărtăm din ce în ce mai mult, din păcate", a completat regizorul.