Spectacolul „Albă ca zăpada” se joacă de două ori în acest weekend

210
Spectacolul „Albă ca zăpada” se joacă de două ori în acest weekend - albacazapada-1635855730.jpg
Actorii Teatrului pentru Copii şi Tineret „Căluţul de mare” vor juca spectacolul „Albă ca zăpada” de două ori în acest week-end. Datorită faptului că, în această perioadă, instituţia de cultură funcționează cu o capacitate a sălii de doar 30%, biletele se epuizează rapid. Din acest motiv, duminică, 7 noiembrie, conducerea a decis să suplimenteze cu încă un spectacol, de la ora 12.00, în afară de cel care se va desfăşura cu începere de la ora 10.30.

Pentru cei care nu ştiu, piesa este o adaptare după „Fraţii Grimm” şi poartă semnătura regizorului Bogdan Drăgulescu. Scenografia este semnată de Daniela Drăgulescu şi muzica de Liviu Prossi. De data aceasta, însă, „Albă ca zăpada” este o adaptare modernă, uşor parodică. Cu toate acestea, piesa nu se abate de la subiectul original, reuşind să păstreze farmecul, inocenţa şi misterul mult îndrăgit de copii.

Totodată, este o combinaţie magică între oameni şi păpuşi, într-un decor feeric şi inspirat. Toţi copii ştiu din cărţile de poveşti că Albă ca Zăpada este o prințesă, a cărei mame vitrege îi vrea răul, deoarece o invidiază pentru frumusețea sa. Din această cauză ea este nevoită să fugă de acasă pentru a scăpa cu viață. La un moment dat, prințesa nimerește în pădure la căsuța celor şapte pitici, cu care se împrieteneşte. Aflând că prințesa trăiește, regina pune la cale un plan pentru a o ucide, îi dă un măr otrăvit. Piticii nu reușesc să o salveze și o înmormântează într-o raclă de cleștar, unde sărutul prințului o readuce la viaţă.

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.2674 secunde