Spectacole de gală și filme bune, weekendul acesta, la Constanța

446
Spectacole de gală și filme bune, weekendul acesta, la Constanța - fotofondspectacoledegala1-1579295822.jpg

Articole de la același autor

Într-un week-end autentic de ianuarie, cu frig și nori, constănțenii sunt invitați să-și petreacă timpul liber la teatru, la cinema sau la amândouă. Oferta este foarte bogată, cu spectacole pentru toate gusturile și pentru toate vârstele.


La Teatrul de Stat Constanța, sâmbătă, 18 ianuarie, de la ora 19.00, este pusă în scenă comedia de succes "Niște… năroji", o adaptare de Iulian Enache după ciclul de poeme "La Lilieci" de Marin Sorescu. Regizorul pune accent pe momentele cele mai importante ale satului românesc, încercând să evidențieze simbolic semnificațiile lor profunde, dar luând în derâdere, cu mult sarcasm, prostul gust al tocurilor și fustelor mini asortate țărănește. Scenografia este semnată de Sanda Mitache și muzica, de Adrian Mihai. Din distribuție fac parte Mirela Pană, Dana Trifan Enache, Marian Adochiței, Lana Moscaliuc, Luiza Martinescu, Liliana Cazan, Turchian Masurla, Laura Iordan Adrian, Georgiana Rusu, Alina Manțu, Remus Archip, Dan Cojocaru, Andrei Cantaragiu, Andrei Bibire, Adrian Dumitrescu/Cosmin Mihale.


Weekendul teatral continuă duminică, 19 ianuarie, de la ora 19.00, cu spectacolul "Memoria apei", de Shelagh Stephenson. Trei surori, Teresa, Mary și Catherine, se întâlnesc, după mulți ani în care nu s-au văzut, cu ocazia înmormântării mamei lor. Momentul întâlnirii scoate la iveală rivalități și certuri vechi, ceea ce dă naștere unor scene de un umor savuros. Spectacolul este montat de Vladimir Anton, iar scenografia este realizată de Maria Miu, secondată de Diana Sav. Distribuția este formată din Dana Dumitrescu, Liviu Manolache, Alina Manțu, Georgiana Rusu, Laura Iordan-Adrian și Andu Axente.


O seară de excepție promite și Teatrul Național de Operă și Balet "Oleg Danovski", care va prezenta publicului duminică, de la ora 18.30, opera în trei acte a lui Giacomo Puccini, "Tosca". Gheorghe Bărbulescu semnează regia artistică, iar scenografia poartă amprenta lui Șerban Jianu. Sub bagheta dirijorului Koichi Inoue, pe scenă vor evolua artiștii: Akiko Hayakawa, Răzvan Săraru, Cătălin Țăporoc, Bogdan Ocheșel, Constantin Acsinte, Mădălin Băldău, Iulian Bratu, Adrian Pîrlea și Mihaela Ionescu.


Revin "Băieții răi"
Dacă vreți să le faceți o surpriză copiilor, la Centrul Multifuncțional Educativ pentru Tineret "Jean Constantin", vă puteți întâlni sâmbătă, de la ora 12.00 și de la ora 17.30, cu faimosul doctor de animale, din pelicula "Dolittle". După ce și-a pierdut soția în urmă cu șapte ani, excentricul dr. John Dolittle, un veterinar extrem de îndrăgit din Anglia victoriană, se izolează în spatele porților conacului său, singura companie fiind animalele exotice. Când tânăra regină Victoria se îmbolnăvește, doctorul pornește cu mari ezitări într-o călătorie plină de aventuri, către o insulă mitică, pentru a căuta leacul care o va vindeca. Prețul unui bilet întreg este 16 lei. Copii, elevii și studenții plătesc patru lei, intrarea, iar pensionarii plătesc opt lei.


De la ora 15.00, sunteți invitați la un eveniment cinematografic fără precedent, musical-ul "Cats". Producția regizată de Tom Hooper beneficiază de un decor spectaculos, tehnologie de ultimă oră și stiluri de dans care variază de la baletul clasic la cel contemporan, de la hip-hop la jazz, de la street dance la step. Apoi, de la ora 20.00, este programată proiecția peliculei "Băieți răi pe viață", o continuare a filmului "Bad Boys". Marcus Burnett este acum inspector de poliție, în timp ce Mike Lowery – Will Smith trece prin criza vârstei mijlocii. Cei doi detectivi fac din nou echipă când un mercenar albanez, căruia i-au ucis fratele, le promite un bonus important.


Filmul de animație "Prințesa, Condurii roșii și cei 7 pitici" revine în sala de cinema a Centrului Multifuncțional Educativ pentru Tineret "Jean Constantin", duminică, de la ora 12.00. Șapte prinți care au fost transformați printr-o vrajă în șapte pitici sunt în căutarea unei perechi de conduri roșii fermecați care au puterea de a-i face înapoi cum erau. Dar aceștia aparțin unei fete care nu-și cedează condurii cu una cu două, căci are și ea nevoie de ajutor din partea celor șapte prinți.


Aventura cinematografică va continua cu producția "Spioni deghizați", care poate fi vizionată de la ora 15.00. Super spionul Lance Sterling și omul de știință Walter Beckett sunt caractere total opuse care trebuie să învețe să lucreze ca o echipă, în misiunea de a salva lumea.


De la ora 17.00, comedia "Like a boss" regizată de Miguel Arteta redă povestea celor două prietene, Rose Byrne și Tiffany Haddish, care dețin o firmă de cosmetice. Când firma începe să piardă bani, cele două prietene trebuie să caute o soluție pentru a ieși din impas. Iar, de la ora 20.00, în filmul "La cuțite", curiosul și glumețul detectiv Benoit Blanc este desemnat să investigheze crima momentului: renumitul scriitor Harlan Thrombey este găsit fără suflare în conacul său, imediat după cea de-a 85-a sa aniversare. Pentru a afla adevărul, Blanc jonglează printre secrete și jocuri de culise.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4314 secunde