Spectacole de festival: "Aida" și "Cenușăreasa"

522
5
"Aida"

Astăzi, 20 octombrie, pe scena Festivalului Internațional al Muzicii și Dansului urcă spectacolul de operă Aida de Verdi. Dirijor Tiberiu Soare. Soliști: Carmen Gurban din Cluj, Daniel Magdal - colaborator al mai multor teatre de operă din Germania, Ionuț Pascu din București, Liliana Neciu din Cluj, Horia Sandu din București, Cătălin Șoropoc, Elena Rotari, Doru Iftene. În regia artistică a lui Grigore Gorduz și scenografia Eleonorei Constantinova.

"Aida" a fost compusă pentru inaugu-rarea primului teatru muzical de la Cairo și pentru sărbătorile legate de încheierea lucrărilor la Canalul Suez. Opera constituie o adevărată cotitură în creația lui Verdi și reprezintă o culme a genului de operă în general. După premiera de la Cairo, adevăratul triumf, care lansează lucrarea în lumea operei, este premiera italiană.

Premiera operei a avut loc la Teatrul de Operă din Cairo în data de 24 decembrie 1871.

"Cenușăreasa"

Duminică, 21 octombrie, compania de balet a T.N.O.B. "Oleg Danovski" va prezenta "Cenușăreasa" în regia lui Horațiu Cherecheș, spectacol ce a avut premiera în septembrie. Alternând gingășia Cenușăresei cu grotescul mamei vitrege și muzica lui Prokofiev cu cea a lui Massenet, Horațiu Cherecheș a reușit să facă un spectacol alert și plin de culoare. O reușită a balerinului care se află la a doua experiență regizorală.

Soliștii care vor interpreta personajele de basm sunt: Amalia Mândruțiu în rol de Cenușăreasă, Sergiu Dan - Prințul, Eliza Maxim - Zâna, Mihai Pâslaru - mama vitregă, Laima Costa și Delia Luca - surorile vitrege, Cezar Buculei - tatăl, iar Ștefan Răuț și Sorin Gâlcă - cavaleri.

Spectacolele încep la ora 19:00 iar biletele se pot procura de la casa de bilete a teatrului.

Comentează știrea

Victor
21 octombrie 2012
Opera magna

asta am urmarit aseara, un spectacol maret, impozant, excelent condus de un dirijor exceptional, solisti de talie mondiala, ale caror voci mi-au umplut sufletul de mandrie ca sunt roman si ansamblu coral si de balet eroic pentru efortul urias depus in conditiile in care sunt un sfert din cat ar cere partitura...acestia m-au facut mandru ca sunt constantean. Si aici, la opera, ca si la teatrul de drama si de papusi sunt artisti de o darzenie si o calitate cum n-am mai intalnit in toata tara. Si noi, publicul, aflam cu ce greutati se confrunta artistii nostri si ne miram ca mai sunt pe metereze, cand la Bucuresti, spre exemplu, ar avea venituri decente si conditii de munca potrivite meseriei lor nobile. Aseara, artistii nostri si-au meritat aplauzele si uralele cu care i-am rasplatit.

Alinutza
21 octombrie 2012
nu am stiut!

asa spectacol si nu am stiut! la mine acasa, suntem bombardati cu afise pe toate strazile si cu megafoane care anunta evenimentele artistice sau culturale, nu ai cum sa ratezi sau sa uiti un eveniment! As fi vrut sa vad si eu. Nu am timp sa caut sau sa intreb eu, as vrea sa fiu informata si intrebata daca vreau sa vin. Nici nu stiu unde sa caut.Nici nu stiu unde se gasec bilete.

kalinka
21 octombrie 2012
daaa

ei, lasa! Mai vezi la tv ce spectacole sunt afara!

Răspuns la: Opera magna
Adăugat de : Victor, 21 octombrie 2012
asta am urmarit aseara, un spectacol maret, impozant, excelent condus de un dirijor exceptional, solisti de talie mondiala, ale caror voci mi-au...
Kalinka
21 octombrie 2012
da unde staui tu fata?

si cam gasesti pe net tot ce vrei

Răspuns la: nu am stiut!
Adăugat de : Alinutza, 21 octombrie 2012
asa spectacol si nu am stiut! la mine acasa, suntem bombardati cu afise pe toate strazile si cu megafoane care anunta evenimentele artistice sau...
iubitori de opera
21 octombrie 2012
foarte frumos

e bine ca avem posibilitatea sa ne spunem parerea. Satui de incultura dn jurul nostru si de mizeriile de la televizor, venim la spectacole sa ne insanatosim intelectul atat de abuzat de uratenii. Am plecat de la spectacolul de aseara, doi pensionari (nu dintre cei indobitociti de...) fericiti ca in Constanta nu se reduce totul la manele, dansatoare din Brazilia de bastina si meciuri de handbal. A fost atat de frumos incat ne pare rau ca s-a terminat. Si vom fi si la Cenusareasa si ne-am propus sa nu mai pierdem nici un eveniment din ceea ce inseamna adevarata cultura. Daca ar invata si tineretul ceva...

Articole pe aceeași temă

Sâmbătă, 13 Octombrie 2012
Stire din Cultură-Educație : Ioan Gyuri Pascu, la Constanța
Sâmbătă, 13 Octombrie 2012
Stire din Cultură-Educație : "Flirt" motivațional în Constanța
Pagina a fost generata in 0.3439 secunde