Spectacol "Constanța Brass Band"

312
3
Spectacol

Articole recomandate

Miercuri, 30 octombrie 2013, la ora 19:00, Teatrul Național de Operă și Balet "Oleg Danovski" vă invită la recitalul trupei "Constanta Brass Band", cu: Florin Voinea - trompetă, Nicu Dima - trompetă, Nicolae Gribinic - corn, Valeri Baran - trombon, Iurie Postolache - tubă și Valentin Tănase - tobe-percuție. Muzicienii sunt membri ai orchestrei Operei constănțene și abordează în mod egal Bach, Mozart, Wagner și lucrări de jazz. 


Cvintetele de suflători sunt mai puțin cunoscute publicului românesc, dar sunt foarte populare în lume. Sunt gustate pentru varietatea repertoriului, bogăția sunetului instrumentelor, spectaculozitatea aranjamentelor muzicale (compozițiile pentru orchestră sunt condensate, cu multă inspirație, în partituri pentru cinci suflători) și pentru umorul de bun gust.


"Constanța Brass Band" ne-a obișnuit, de câțiva ani, cu spectacole foarte bune. Cu entuziasm, trupa a adus pe scena constănțeană, ca premiere în România, compoziții americane noi și sclipitoare aranjamente ale unor piese clasice. De fiecare dată se prezintă cu piese dificile, ce presupun virtuozitate și care sunt minuțios pregătite. 


Tema recitalului de miercuri seara este anunțată laconic: "Lucrări din repertoriul internațional". Întrucât "Constanța Brass Band" nu se exprimă niciodată așa, ci în cuvinte multe, cu umor și cu artificii în fundal, bag mâna în foc că titlul ascunde o mare surpriză.


Sorin TIȚA-CĂLIN




Comentează știrea

admirator
29 octombrie 2013
apreciere

Știre interesantă, scrisă bine, limbaj adecvat, se observă pasiunea pentru muzică. Bravo!

Bach
29 octombrie 2013
invitatie

Constanta Brass Band merită toate superlativele. Felicitări cronicarului! De multă vreme nu am mai citit un articol atăt de bine scris pe teme muzicale. Se vede că autorul are vînă de muzicolog.

Dan Cruceru
30 octombrie 2013
Fratii pompa si canal

Lume lume, fratii pompa si canal... echipa RAJA restransa...va invita la un spectacol de glumite traditionale!!!. Va veti simti ca acasa...adica ca in parc. Nu uitati sa va luati floricele si seminte. Nu va asteptati la muzica clasica. Noi cantam de obicei pentru partid si pentru conducatorul iubit...noi muncim si nu gandim. Solourile de valoare ...ne pare rau ...dar nu suntem capabili...pardon...adica nu au fost scrise pentru noi. Cand iesim in fata solo tremuram ca frunza...

Articole pe aceeași temă

Vineri, 25 Octombrie 2013
Stire din Cultură-Educație : UMC - gazda unui important eveniment
Pagina a fost generata in 0.6201 secunde