Specialiștii industriei navale și portuare, într-un workshop la Universitatea "Ovidius"

Vineri, 05 Iulie 2019
272
Universitatea "Ovidius" din Constanța a organizat, recent, workshop-ul "Corelarea planurilor de învățământ și a competențelor absolvenților cu cerințele mediului socio-economic din industria navală și industria onshore - offshore". 
La manifestare, au participat specialiști din industria navală, portuară și offshore - Șantierul Naval Constanța SA, Chimpex SA, Tomis Multimodal Services SRL, ACROPO, Compania Naționala Administrația Porturilor Maritime SA Constanța, Grup Servicii Petroliere Shipyard. Au participat, de asemenea, cadre didactice și studenți de la programele de studii de licență și de masterat ale FIMIM. 


Obiectivul acestei activități a fost corelarea planurilor de învățământ și a competențelor cu cerințele mediului socio-economic reprezentativ al regiunii în industria navală și industria onshore - offshore. Astfel, au fost discutate și analizate propunerile reprezentanților companiilor participante la discuții, ale studenților și cadrelor didactice în vederea armonizării competențelor și abilităților absolvenților cu cerințelor angajatorilor. 


Concluziile deduse în urma discuțiilor se vor reflecta în planurile de învățământ ale programelor de studii de licență și masterat ale FIMIM care pregătesc specialiști pentru activitățile vizate în perspectiva creșterii gradului de satisfacere a cerințelor profesionale actuale ale operatorilor economici din aceste domenii de activitate și, implicit, al creșterii competitivității tinerilor ingineri absolvenți ai FIMIM pe piața forței de muncă. 


Pagina a fost generata in 0.1773 secunde