Spațiul poetic ovidian, transpus în pictură

151
Spațiul poetic ovidian, transpus în pictură - ovidiana-1432823490.jpg

Articole de la același autor

Facultatea de Arte a Universității "Ovidius" îi invită pe constănțeni, în perioada 29 mai - 7 iunie, la Art Gallery Constanța, la o expoziție de pictură și grafică, intitulată sugestiv "Ovidiana". Vernisajul expoziției va avea loc pe 29 mai, la ora 18.

Acest proiect s-a desfășurat și în cadrul Centrului de Cercetare și de Creație Euxin, iar în faza finală s-a hotărât ca expoziția să fie intitulată Ovidiana. Pe parcursul derulării proiectului, s-au alăturat artiști plastici din Constanța, Brăila, Galați care și-au arătat interesul de a crea pe tema poeziei ovidiene.

Spațiul poetic ovidian, reflectat în creația artiștilor participanți la acest proiect expozițional, include teme inspirate din "Arta de a iubi", din "Metamorfozele", din "Tristele" și din "Ponticele" lui Ovidius. Astfel, masteranzii și artiștii din Constanța, Galați și Tulcea transpun, prin intermediul expoziției, spațiul poetic ovidian într-un spațiu plastic prin care privitorul decodifică transformarea și metamorfoza existente în aer, în natură, în om și în lume. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5888 secunde