Sorin Cîmpeanu: „Testele din salivă vor ajunge săptămâna viitoare în școli”

362
Sorin Cîmpeanu: „Testele din salivă vor ajunge săptămâna viitoare în școli” - timpeanu-1635765812.jpg
La această oră, ministrul Educației Sorin Cîmpeanu susține o conferință de presă în cadrul căreia răspunde la cele mai importante chestiuni legate de revenirea din vacanța forțată.

Sorin Cîmpeanu a declarat că are informații de la Oficiul Național pentru Achiziții Centralizate care i-a dat asigurări că de săptămâna viitoare, pe un calendar stabilit pe loturi, testele pe bază de salivă vor ajunge în școli.

De asemenea, s-a arătat foarte dezamăgit de procentul de vaccinări în Ministerul Educației.

Potrivit datelor centralizate la nivelul instituției, rata generală de vaccinare a angajaților din aparatul propriu al Ministerului Educației este 66% din totalul celor 444 angajați în aparatul central. Raportat la personalul care deține funcții de conducere, ponderea celor vaccinați este de peste 93%.

Ministerul Educației a solicitat astăzi, 29 octombrie, afișarea ponderii personalului propriu vaccinat pe site-urile inspectoratelor școlare județene și pe site-ul fiecărei unități/instituții de învățământ și al fiecărei unități conexe.



Aceste date vor fi publicate numeric și procentual, prin raportare la numărul total de angajați, cu respectarea tuturor reglementărilor GDPR.

Potrivit datelor centralizate și transmise de inspectorul general Sorin Mihai, rata generală de vaccinare a personalului din Inspectoratul Școlar Județean Constanța este 77,5%, din totalul celor 49 angajați (inspectori școlari și personal contractual). Toți cei vaccinați au administrată schema completă de vaccinare, iar 21,5% au administrate și doze „booster”.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 0.8758 secunde