Sorin Cîmpeanu cere reanalizarea obligativităţii purtării măștilor de protecție la orele de sport

309
Sorin Cîmpeanu cere reanalizarea obligativităţii purtării măștilor de protecție la orele de sport - sorincimpeanu-1614707055.jpg

Articole recomandate

Ministrul educației, Sorin Cîmpeanu, cere Ministerului Sănătății să reanalizeze obligativitatea purtării măștilor de protecție la orele de sport și spune că a transmis în acest sens o analiză primită de la Comisia Europeană. Medicii avertizează însă că în cazul în care orele de educație fizică se desfășoară în săli de sport, există riscul de infecție în absența protecției oferite de mască.


În prezent, la orele de sport, conform ordinului comun al Ministerului Educației și Ministerului Sănătății, purtarea măștii este obligatorie, indiferent de condiții, însă acesta este un subiect de controversă între cele două ministere. Ministrul educației pledează de mai mult timp pentru a se renunța la mască la orele de sport.


„Am transmis Ministerului Sănătății o analiză pe care am primit-o de la Bruxelles, de la Comisia Europeană, o analiză din care reiese procedura fiecăruia dintre statele membre cu privire la modul de derulare a orelor de sport. Cu acest nou argument, am adresat rugămintea de a reanaliza situația, din această perspectivă, și sunt încrezător că se va ajunge la un numitor comun în curând”, a declarat Sorin Cîmpeanu, luni seara, la Digi24.


Întrebat ce spune analiza de la Bruxelles, ministrul educației a arătat că nu există state în care școala să fie deschisă, în care orele de educație fizică să se deruleze, iar elevii să fie obligați să poarte masca. „Există multiple recomandări, diferă de la stat la stat, precum obligativitatea purtării măștii de la vestiar către locul unde se desfășoară ora de sport și înapoi și există recomandări pentru a se evita jocurile de echipă care presupun interacțiuni, există recomandări care spun că atunci când este posibil, orele de educație fizică să se deruleze în exterior. Avem de gând să preluăm toate aceste recomandări, spre exemplu, atunci când este posibil - sigur, acum nu este, din cauza condițiilor climatice -, să derulăm toate orele de educație fizică în exteriorul clădirilor, dar per total, practic, nu există state europene care să oblige la purtarea măștii pe parcursul orelor de sport”, a spus ministrul educației, Sorin Cîmpeanu.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 0.6609 secunde