X
X
Mai multe ştiri online:

Software antiplagiat pentru tezele de doctorat

Ştire online publicată Luni, 28 Octombrie 2013. Autor: Simona ANGHEL
Ministerul Educației a primit două oferte pentru cumpărarea unei soluții IT de gestiune a tezelor de doctorat și a titlurilor universitare, care va permite, printre altele, verificări antiplagiat, contractul fiind estimat la 20,7 milioane de lei (4,7 milioane de euro), TVA inclusă.


Potrivit Mediafax, ofertele au fost depuse de consorțiile formate din KPMG România, Siveco România, Avantera SRL, Sysdom Proiecte SRL și Plagiat pl Sp.z o. o. (Polonia), precum și de Insoft Application SRL, AAM Management Information Consulting (Ungaria) și Insoft Development&Consulting SRL.


Denumit "Servicii pentru actualizarea proceselor și cadrului metodologic și informatic pentru preluarea, evaluarea și informarea cu privire la tezele de doctorat și gestionarea titlurilor universitare în cadrul Ministerului Educației Naționale", proiectul va fi finanțat din fonduri europene și va avea o durată de 14 luni.


Proiectul se înscrie în Strategia Ministerului Educației Naționale de creștere a transparenței decizionale în acordarea titlurilor științifice și didactice.


Conform strategiei, Consiliul Național de Atestare a Titlurilor, Diplomelor și Certificatelor Universitare, comisie de experți constituită de Ministerul Educației Naționale, are ca atribuții elaborarea criteriilor și stabilirea bazelor de date internațional reprezentative pentru fiecare domeniu specific, iar unitățile de învățământ superior au atribuții complete în ceea ce privește acordarea titlurilor științifice și didactice, inclusiv soluționarea contestațiilor.
Distribuie :

Articole de la acelaşi autor

Top ştiri din ultimele 7 zile

Politică-Administrație
Vineri, 18 septembrie Foto : Marian Vasiliev: "Vă place cum arată acum Parcul Tăbăcăriei? Va fi cel mai frumos parc al României!" 17123 vizite, 0 comentarii Marian Vasiliev: "Vă place cum arată acum Parcul Tăbăcăriei? Va fi cel mai frumos parc al României!"
Economie
Sambata, 19 septembrie Foto : Domnule Gheorghe Bosînceanu, nu credeam că vei reuși! 2804 vizite, 0 comentarii Domnule Gheorghe Bosînceanu, nu credeam că vei reuși!
Cultură-Educație
Luni, 21 septembrie Foto : Mai mulţi elevi din Constanţa, confirmaţi cu coronavirus. Şcolile îşi schimbă programul 2455 vizite, 0 comentarii Mai mulţi elevi din Constanţa, confirmaţi cu coronavirus. Şcolile îşi schimbă programul
ziare & stiri Revista presei
Pagina a fost generata in 0.3791 secunde