ȘOC! Crește numărul de ore de la 30 la 34 pentru elevii de gimnaziu

486
1
ȘOC! Crește numărul de ore de la 30 la 34 pentru elevii de gimnaziu - elev-1459865253.jpg

Articole de la același autor

Astăzi la Ministerul Educației a fost făcut public noul plan-cadru pentru orele de curs ale elevilor de gimnaziu cu modificări în total dezacord cu așteptările.

Așadar, nu au dispărut studiul muzicii și al artelor plastice, și nici nu s-a micșorat numărul orelor de istorie. De fapt, în total, noul plan permite creșterea numărului maxim al orelor de curs de la 30 la 34 săptămânal.

Noul plan-cadru pentru învățământul gimnazial ar putea intra în vigoare cel mai devreme în 2017.

Va crește numărul de ore pe săptămână de la 30 la 34. Scade numărul orelor de Limbă și Literatură Română la clasa a V-a de la cinici la patru ore. Crește numărul orelor de Matematică și Știinte ale Naturii, Limba Latină se va muta de la clasa a VIII-a la clasa a VII-a și această disciplină se va numi Elemente de Limba Latină și Cultura Romanică.

Orele de religie rămân nemodificate: o oră pe săptămână la fiecare clasa gimanzială.

Apar și materii noi la clasele V-VIII: Infomatică și TIC. TIC este Tehnologia Informațiilor și aComunicațiilor. La clasa a VII-a, Educație Interculturală, la clasa a VII-a, Educație pentruCetățenie Democratică, iar la clasa a VIII-a Consiliere și Dezvoltare Personală și EducațieFinanciară și Antreprenorială.

Comentează știrea

gogu
5 aprilie 2016
vai de ei

la 7 ore pe zi, solicit sa se faca contract individual de munca pentru elevi, cu salariul minim pe economie...

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.2519 secunde