Soarta Parcului Tăbăcărie - jumătate sub betoane, jumătate bălărie. Făgădău știe, promite, dar când va face?

11001
8

Articole de la același autor

În ediția precedentă promiteam să revenim cu subiectele discutate în cadrul întâlnirii găzduite de Universitatea "Ovidius" joi, 16 martie, dintre studenții ovidieni și primarul Decebal Făgădău, prilej cu care tinerii s-au dovedit foarte atenți la problematica municipiului de care unii dintre ei nu se simt prea legați, din considerentele prea bine știute.


Unul dintre studenții anului I Jurnalism, Tudor Eduard Ioan, a întrebat ce planuri are Primăria Constanța pentru modernizarea parcului Tăbăcărie: "Aveți planificată în acest an vreo intervenție?". 


Răspunsul edilului ales a debutat cu un istoric: "Din păcate, după 26 de ani în care am pulverizat proprietatea și răspunderea, sunt în următoarea situație. Fundul lacului aparține orașului, apa aparține Companiei Apele Române, peștii aparțin unei companii private, malul lacului, acela care este rupt, aparține Companiei Apele Române, iar partea de la platforma de beton spre oraș aparține așa: pe alocuri orașului, pe alocuri mall-ului, pe alocuri Complexului Muzeal de Științe ale Naturii, pe alocuri companiei de apă… Ca să facem un asemenea proiect, în primul rând trebuie să ne așezăm cu toți la masă. Să vedem cine ce are în proprietate, cine ce are în răspundere și ce vrem să facem. Evident, că mă interesează, înainte de a crea noi spații verzi, să întreținem ce avem. Parcul Tăbăcăriei este unul dintre puținele care ne-a rămas. Și cu toate că se află lângă lac, nu are sistem de irigație. Tu ai fi de acord ca din banii tăi să punem niște flori care să se usuce pentru că nu avem apă să le udăm? Deci trebuie să pornim de jos și să facem sistemul de irigație. Dacă luăm apă din lac cei de la Biologie știu foarte bine ce caracteristici are apa din lac și că trebuie să o tratăm sau să săpăm niște puțuri. Abia după ce avem apă ne gândim și la flori. Anul acesta eu am stopat achiziția de flori, arbori, arbuști".


Studentul a ținut să mai precizeze că se plimbă în fiecare week-end… "și parcul arată jalnic rău ca și aspect". 


Atunci Decebal Făgădău a intervenit "Nu o să ascund niciodată adevărul sub preș. În momentul de față am trei studii: 1. pentru a realiza o pistă de bicicliști și de alergare în jurul parcului. Încerc să iau bani de la Agenția Fondului de Mediu sau bani europeni. 2. Mă interesează să văd cum pot împrejmui parcul astfel încât cei care se plimbă să fie în siguranță. 3. Mă interesează să sectorizez parcul, astfel încât pe lângă Țara Piticilor să fie și un loc de fitness urban astfel încât cei care vor să facă mișcare să o poată face, să nu avem doar o adresabilitate punctuală. Țara Piticilor a făcut bine că a adus mămicile, tineretul în acea zonă și vreau să le mulțumesc și celor de la Facultatea de artă pentru că ei au dat viață Orășelului copiilor și a fost cel mai frumos de când îl știu.


Eu nu am venit aici să vă dau explicații de ce nu pot face? Evident că mă preocupă acest parc, pentru că am condus Complexul Muzeal de Științe ale Naturii. Dacă vrei să vezi cum am tratat eu respectul față de natură mergi acolo. Pentru că ceea ce vezi tu azi înflorit și înverzit e pus atunci pe vremea mea.


Știu ce am de făcut, doar că am nevoie de parteneri, de resurse, de implicare și, din păcate, am nevoie de timp. Un parc care nu a fost decât curățat și nu s-a gândit nimeni la dezvoltare…


Îți garantez că peste doi ani, când termini, vom merge împreună în parcul Tăbăcărie și te invit să faci un reportaj. Acum identific problemele, le știu și trebuie să le planific și să le introduc într-un calendar", a mai declarat același edil.


Consemnăm toate aceste declarații ale primarului Decebal Făgădău, ales în urmă cu nouă luni, pentru a rămâne scrise, și nu doar… povestite, pentru că și noi ne dorim să fim martorii "prefacerilor" care se promit.


Comentează știrea

Peda-Gogu
18 martie 2017
Incerc-promit !!!???!!!

Fagadaule , esti de 8 ani vice si de vreo 2 ani primar , In afara de minciuni, promisiuni si bataie de joc pentru orasul asta, nu faceti NIMIC. O tine-ti cu aceslasi discurs, ca de , incercarea si promisiunea , moarte nu are, mai ales de la gasca infractorilor Mazare !

Ultras
18 martie 2017
Mitocatie

In traducere : de ce sa ne apucam sa-l modernizam cand acolo vor apare blocuri ? Poate si cate o carciuma, un hotel... Primarul si gasca de consilieri sunt adevaratii raufacatori ai Constantei. Dirijeaza banii publici numai spre locuri de unde mananca ei cate ceva...Voteaza numai proiectele care le aduc lor bani. Interesul cetateanului ? O vrajeala ieftina... Circ si paine pentru prosti...

Constantin
18 martie 2017
intre betoane si gunoaie

Fagadau, nu-ti este mila de copiii tai? Daca de noi te doare-n fund, macar respecta-ti familia! Puroiul a inceput sa balteasca pe toate strazile orasului!... si tu ne vinzi gogosi. Rusine!!!

Multumit ?
18 martie 2017
Multumit de raspunsul primarului

Eu sunt multumit ca primarul a "identificat problemele" si apoi le-a "introdus intr-un calendar".Baiatul asta a invatat sa introduca probleme in calendar.Ce facem noi cand gasim o problema pe strada ? Cand gasim o problema pe strada,ne apleacam,o ridicam,o studiem,o lustruim si apoi o introducem in calendar sau o dam pe mana politiei. E fantastic omul asta.Fagadau vrea sa para mai interesant cand se exprima asa.Nu este prima data.Asta este o limba de lemn.Se vede ca este elevul lui Mazare.Vorbeste mult si nu spune nimic.Azi am aflat ca primele plante din Constanta au inflorit pentru ca Fagadau a fost director la CMSN.Pe unde a calcat Mazare nici iarba nu mai creste.In schimb,Fagadau e-n toate ,e-n cele ce sunt si-n cele ca maine vor rade la soare.Doamna Simona Anghel,spuneti-i lu Fagadau ca el nu stie ce este aia un parc.Cred ca nu a vazut in viata lui cum arata un parc adevarat.Mai grav este ca o intreaga generatie de copii nu a vazut cum arata un parc adevarat.Fagadau nu stie la ce foloseste un parc asa cum Mazare nu a stiut la ce este buna o biserica din moment ce a autorizat biserici pe trotuar ,in statii de benzina sau in semafor.Vai de mama noastra,Mazare ne-a prostit pe toti.Si sa-i mai spuneti lui Fagadau ca un parc trebuie intretinut 24 ore din 24 si intretinerea lui costa foarte multi bani.Un singur parc(adevarat) are o armata de angajati de dimineata pana noaptea,din ianuarie pana in decembrie.Sa-i spuneti lui Fagadau ca exista si flori de toamna.Sa se mai gandeasca cand desfiinteaza parcuri sau cand spune ca face parcuri sau locuri de joaca pentru copii.Fagadaule,sa va organizati o excursie de studii la Iasi,la Timisoara,la Cluj daca vrei sa vezi cum arata un parc adevarat sau o biserica.Mama voastra de prosti. Nu am stiut de unde vine expresia "hai sictir".Cineva mi-a spus ca vine din turceste si la origine inseamna "ma bine du-te sa faci sex",mai Fagadaule.Hai sictir !

un c-tean
18 martie 2017
parc

sa faca cartier rezidential in loc de parc... si pe lac sa se plimbe cu ski-jet-ul cocalarii si pitipoancele... ce va trebuie parc, n'avetii mall-uri... iarna la mall, vara in Mamaia ca-i tare frumoasa statiunea...

JENEL
18 martie 2017
jlnic oras

fagadau a dat parcul tabacariei asa ca in cativa ani poate nici 5 ani si mai repede parcul tabacariei va dispare si vor aparea vile si blocuri pt smecheriti si pitipoance asa ca adio si acest parc. e vai de constanta.

Vlad
18 martie 2017
Oare acesta poate fi numit parc?

Primarul Fagadau a declarat: "Acum identific problemele, le știu și trebuie să le planific și să le introduc într-un calendar"! Pai ce ai facut timp de 16 ani mai 'draga edilule'? Nu tu ai fost 'umbra lui Mazare'? Nu tu ai fost partas la distrugerea orasului si a parcului Tabacarie? Am impresia ca numele edilului nostru este predestinat; ne tot "fagaduieste" ca va pune lucrurile la punct dar...ii trebuie timp, adica 4 mandate! Pana cand o sa-l mai rabdam le carma orasului?

Din afara psd
19 martie 2017
Ce ziceti voi despre primar

Citesc articolele si comentariile voastre. Am sa scriu cateva probleme la care sa va va ganditi pentru a vedea daca Fagadau este sau nu un primar toxic. 1. S-a schimbat ceva in bine? Eu cred ca da. Cineva vorbeste cu voi. Nu ia decizii si va informeaza ca sunt pentru binele vostru. Si incearca sa faca ceva. 2. Constanta incearca sa se redefineasca. Avem nevoie de un parc tehnologic, avem nevoie de start-up-uri. Avem nevoie de turism. 3. Se pare ca primarul incurajeaza cultura. Fara cultura si educatie un asemenea oras este 0. Va asigur ca peste un an voi scrie. Si il voi desfinta pe primar daca este inafara acestui comentariu. Nu fac parte dintr-un partid, nu am votat si nu voi vota psd. Votez dreapta. Dar sa ii dam o sansa

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3578 secunde