Slujbele religioase din week-end

878
1
Slujbele religioase din week-end - sfantamariaegipteancaparintelezo-1460735345.jpg

Articole recomandate

Sâmbătă, 16 aprilie, începând cu ora 8.15, IPS Teodosie va oficia Sfânta Liturghie la biserica "Adormirea Maicii Domnului și Sfânta Cuvioasă Parascheva" din cartierul constănțean Palazu Mare.

Duminică, 17 aprilie, de la ora 9, Arhiepiscopul Tomisului va oficia Sfânta Liturghie la Catedrala arhiepiscopală "Sfinții Apostoli Petru și Pavel" din Constanța.

Duminica a cincea din Postul Mare este închinată Sfintei Cuvioase Maria Egipteanca. Viața ei este un model de îndreptare și ascetism prin care Biserica îi încurajează pe creștini să caute drumul spre desăvârșire, prin renunțarea la patimi și păcate.

Sfânta Cuvioasă Maria Egipteanca a trăit între anii 355-431, iar viața i-a fost scrisă de patriarhul Sofronie al Ierusalimului. La vârsta de 12 ani, a fugit de acasă și a devenit prostituată în orașul Alexandria din Egipt. Mai târziu, ajunge la Ierusalim, unde realizează starea ei de păcătoșenie și simte o mare dorință de îndreptare. De aceea, pleacă în pustia de dincolo de Iordan, unde viețuiește timp de 47 de ani. În această stare este descoperită de monahul Zosima, care o și împărtășește cu trupul și sângele Domnului. Conform aceluiași monah, Cuvioasa Maria primise de la Dumnezeu daruri extraordinare, astfel încât a fost văzută cum mergea pe apa Iordanului și cum se înălța de la pământ în timpul rugăciunii. S-a mutat la Domnul în anul 431, în timpul împăratului Teodosie cel Tânăr.

Comentează știrea

Laic
16 aprilie 2016
Sfințeală

Activiștii sutanați, dați bice că acmu vin cădelnițătorii mitraliori cu jucăriile ISIS și vă fură "slujbele"... !

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.6562 secunde